avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare Definitiva si Irevocabila uzul capiunii. ...
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare Definitiva si Irevocabila uzul capiunii. Executare vecini?

Buna seara.Am o hotarare defenitiva. si irevocabila uzul capiunii castigat in urma cu un an. Mi-a fost recunoscuta vecinatatea cu primaria care a si semnat pe schita inainte de a fi depus dosarul la ANCPI pentru inscrierea in cartea funciara. Mi-a fost aprobat si intabulat, inscris in cartea funciara. Am o problema cu 2 vecini (care au in chirie de la primarie teren, gradina in vecinatatea mea), care o parte din terenul meu este la ei, este vorba de aproximativ 180 mp din 1000mp. Mentionez ca terenul (parcela) este in intregime pe numele meu, inscris in cartea funciara, numai ca nu detin in intregime terenul care-mi este in proprietate.Am facut o sesizare la primarie pentru a mi se elibera terenul care-mi este in proprietate dar care o parte (cei 180mp) sunt ocupati de catre vecinii mei.Au fost niste persoane de la primarie, au masurat, s-a constatat ca terenul este intradevar al meu si i-au somat pe vecini sa elibereze suprafata de teren pentru care nu pot face dovada detinerii legale si nu constitue obiectul contractului de inchiriere incheiat intre primarie si ei(vecini).S-a facut verbal si in scris.Bine'n'teles nu au eliberat terenul. Mentionez ca terenul ocupat abuziv de catre vecini este ingradit (gard construit de ei).
V-as ruga sa-mi da-ti un sfat, se poate apela la un executor judecatoresc pentru a intra in posesia terenului proprietate? Cum pot redobandi terenul proprietate pentru care platesc si impozit.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: baciucristian , utilizator 17:07, 20 Decembrie 2010
Buna ziua !
In primul rand este vorba de uzucapine:), o forma a prescriptiei achizitive, dar in fine, acesta este termenul corect.
Daca detineti titlu asupra acestuia printr- o plangere penala pentru tulburare de posesie ( art.220 c.p.), iar daca nu detineti titlu, numai printr- o actiune in instanta civila.
Cu stima !
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
In primul rand va multumesc pentru raspuns.
Detin titlu.In afara de plangere penala pentru tulburare de posesie nu exista alta modalitate? Adica a rezolva cu un executor judecatoresc?
Va multumesc inca o data!
Cu respect !
Hotararea pe care o aveti, nu este opozabila si vecinilor...

Va trebui mai degraba sa formulati o actiune in grantuire si/sau dupa caz, revendicare pentru suprafata de teren, ocupata/ingradita abuziv de catre vecini.

Plangerea penala ar fi utila dar... va cam incurca iar fara un "titlu executoriu" opozabil vecinilor-chiriasi nu puteti "elibera terenul"...
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Mergeti sa vorbiti cu un executor.
Daca va spune ca nu poate executa hotararea nu ramane decat sa deschideti proces impotriva respectivilor.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mergeti sa vorbiti cu un executor.
Daca va spune ca nu poate executa hotararea nu ramane decat sa deschideti proces impotriva respectivilor.

Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri!
Am fost astazi la un executor judecatoresc.
Nu se poate face executare, nu este opozabila vecinilor.
Urmeaza sa intentez proces: actiune posesorie.
Am inteles ca este cea mai simpla si sigura cu sanse mari de a-mi redobandi terenul.
Sa aveti Sarbatori Fericite!!!
Cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin un teren intabulat (am cf), aflat intr-o zona relativ izolata, ... ovigintech ovigintech Detin un teren intabulat (am CF), aflat intr-o zona relativ izolata, la care ajung rar si am costatat ca in acest moment este ingradit de catre o persoana ... (vezi toată discuția)
Demolare gard construit abuziv doina_manuela doina_manuela Deoarece ma tem sa nu aiba implicatii juridice, cred ca aceasta este aria unde ar trebui sa postez intrebarea mea. Situatia de fapt: In 2003 ni s-a retrocedat ... (vezi toată discuția)
Daca terenul nu e total ingradit si vecinii intra pe el abuziv e tulburare posesie ? maxx33 maxx33 am cumparat un teren si acum am certuri cu vecinii care sant si fostii proprietari, fiindca ei nu si-au primit toti banii. vanzarea sa facut pe baza de ... (vezi toată discuția)