buna ziua
in urma cu o luna de zile mai precis din luna august pana la sfarsitul lui septembrie 2010 nu a locuti nimeni in apartament, cand revenit la inceputul lunii octombrie ni sa adus la cunostinta ca sa facut acoperis pe bloc , precizez ca locuiesc in bloc cu 10 etaje la etajul 7 si trebuie sa cotizam cu 160 ron de apartament pt acoperis, cand i-am cerut sefului de asociatie o factura ceva sa vad cat este costul acoperisului sa enervat si a spus ca daca nu dau banii ma va da in judecata, apoi ni sa spus ca ne va face factura separata pt acei bani dar cand am fost sa imi platesc taxele domnul nu a binevoit sa imi faca chitanta separata, la mai multi vecini le-a bagat in taxele comunale acei bani.acum daca eu nu am vrut sa ii dau ma trecut pe tabelul nomunal cu locatari ca am restante la taxe., precfizez ca acoperisul este ilegal, nu are proiect , iar nici de la o luna de la lucrare deja incep sa cada solzii de pe el. ce pot sa fac ? este legal sa imi treaca acei bani la taxe ca restante?
De legal, e legal sa va treaca costurile reparatiei acoperisului in cotele de intretinere pentru ca acoperisul este proprietatea comuna a tuturor proprietarilor si deci toti trebuie sa contribuie la reparatia lui in functie de suprafata apartamentului.
Dar cum s-a facut reparatia, cat a costat si cum a facut repartizarea cheltuielilor, asta nu mai putem sa va spunem noi daca s-a procedat legal. Numai acolo, in cadrul asociatiei, puteti sa vedeti cat de legal a facut acea reparatie presedintele asociatiei impreuna cu comitetul executiv.
Daca va da in judecata, trebuie, nu-i asa, sa justifice o suma facturata. Daca dvs. nu are sa va dea chitanta, credeti ca in instanta va avea? Se fac multe magarii pe baza "indolentewi si nepasarii" de aceea consider si va sustin in a nu face parte din..."vacile de muls"(imi cer scuze...de fapt nu, pentru ca pasivitatea e ceea ce creaza abuzurile, daca am jignit pe careva care se simte). Nu are dreptul sa retina nimic, cu atat mai mult cu cat lucrarea nu e autorizata. Sfatul meu e sa faceti plangere la primarie.
Achitati doar taxele pe care le aveti de achitat la asociatie.Pentru acoperis sa va taie factura separata....o sa aveti o revelatie.Lasati-l sa va dea in judecata....pe ce ??/Pentru ca in instanta va trebui sa depuna o gramada de inscrisuri prin care va trebui sa dovedeasca cum s-a facut lucrarea,la ce pret,etc.Sunt curios daca are aceste inscrisuri....Dar calificarea de administrator o are???Are curs in domeniu ?
Sustin punctele de vedere de mai sus, insa este nevoie de multa intelegere privind aceste lucrari de o amploare mai mare.
Avand experienta destul de mare in domeniu, am constatat ca ce-a mai buna metoda de urmat in astfel de cazuri este metoda legala. Nu vreau sa o fac pe-a destepul pe-aici, dar ca sa nu doara capul pe nimeni, trebuie procedat legal, ca la carte cum zice romanul - insa, intotdeauna legal inseamna si mai scump, dar prin aceasta scumpete va asigurati ca lucrarea este de buna calitate, efectuata de o firma specializata, cu materiale bune, cu garantie si introducerea cheltuielilor, legal, controlat in lista de plata.
Lucrarile facute cu nenea mesteru' uneori sunt de buna calitate, uneori au si o anumita garantie, insa cei care se ocupa de toate diligentele intra intr-un cerc vicios de nici ei nu mai stiu cum sa iasa. Fara hotarari ale prop., fara facturi si chitante, ce mai, o intreaga babilonie... Cam in situatia aceasta sunt cei de la as. dvs. Daca va pot da in judecata? Nu cred, ar cadea ei insisi in plasa. Insa suma de 160 lei pentru reparatia acoperisului nu mi se pare o suma prea mare (daca o ai...). Deci faceti cum credeti, aratati-i totusi ca lucrarea nu a fost de calitate si ca maine-poimane va trebui sa o luati de la capat!
Noi am efectuat printr-o firma specializata o lucrare mai complexa la un bloc P+4 cu doua scari si numai proiectul a costat 4000 lei iar lucrarea efectuata numai pe o scara a costat cam 40,000 lei - a iesit o lucrare f. frumoasa pot sa va trimit si o poza daca vreti. Pacat ca prop. de la cealalta scara nu au "sarit" si ei, dar cred ca in vara viitoare se vor mobiliza si ei.