Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.
Avem la tara o casa construita din anul 1970. Din 1993 un vecin a construit succesiv, abuziv mai multe anexe sprijinite pe casa noastra si folosind peretele nostru ca si cand ii apartine(a) pe motivul ca am construit casa pe linia de hotar, lucru neadevarat si demonstrat la cercetarea locala(deoarece din 2007 l-am actionat in instanta)astfel ca peretele casei noastre este retras cu 72 cm fata de gardul dintre proprietati si care este recunoscut ca hotar de ambele parti. La expertiza topo s-a facut o mare ,,gresala,, deoarece expertul considera ca o parte dintre anexele vecinului(paratul) sunt retrase la 60 cm fata de zidul in cauza, la cercetarea locala constatandu-se de asemenea ca acest lucru nu corespunde realitatii si ca acele anexe au acoperisul construit peste acoperisul casei noastre.
La sentinta i s-a impus paratului sa-si retraga doar acele anexe pe care expertul le-a aratat ca fiind construite nelegal.
Vecinul a facut apel unde s-a efectuat o contraexpertiza care arata situatia clara din teren precum si faptul ca paratii ar trebuii sa-si retraga anexele la linia de hotar care ar trebuii sa fie in continuarea gardului dintre gradini. Situatia era convenabila pentru noi dar instanta a considerat ca paratul nu trebuie sa-si retraga anexele , iar
cerere noastra s-a considerat nefondata.
Mentionez ca nu s-a luat in considerare nici cercetarea locala nici raportul de contraexpertixa nici poze de la fata locului sau alte dovezi in favoarea celor sustinute de noi, dar s-a considerat adevarat ceea ce a sustinut paratul dar nu a putut demonstra , adica ca el a construit anexele cu acordul bunicului meu care este mort de 10 ani.
In concluzie situatia a ramas neschimbata iar casa noastra se degradeaza fara ca noi sa avem acces in spatele zidului ca sa o putem repara.
Va rog sa-mi spuneti;
- daca mai putem face ceva la Trinunal in sensul ca dorim sa se restudieze dosarul
- care ar fi urmatorul pas pe care trebuie sa-l urmam
- daca ajungem la Curtea de apel, se mai pot duce si alte dovezi la dosar, alte expertixe , imagini de la fata locului,
- daca facem o plangere penala expertului care a efectuat gresala si nu a reparat-o la obiectiuni, ne putem ajuta cu ceva?
-poate fi o alta posibilitate ca sa intram sa ne reparam casa in spate?
Orice sfat este bine venit . Cu multumiri.
Inteleg ca vecinul a formulat apel impotriva hotararii judecatoriei, apel care i-a fost admis.
In aceasta situatie, impotriva deciziei pronuntate in apel puteti formula recurs in termen de 15 zile de la data la care primiti acasa hotararea Tribunalului. Recursul se depune la Tribunal si se solutioneaza de catre Curtea de apel.
In recurs se pot administra ca probe noi doar inscrisuri. Insa, va folositi in motivarea recursului de probele deja administrate si care va sunt favorabile. Instanta de recurs analizeaza decizia Tribunalului sub aspectul legalitatii acesteia. Succes!
in faza de recurs nu puteti cere efectuarea unei noi expertize.puteti cere casarea deciziei din apel si trimiterea spre rejudecare pt administrarea de probatorii.
Buna ziua. Nu cred ca am inteles raspunsul dumneavoastra. Trimiterea spre rejudecata inseamna sa fie judecat cazul din nou tot de tribunal dau judecatorie?
Ati putea sa-mi spuneti daca la cererea noastra poate fi trimis dosarul pentru judecare in alt judet? Si daca da ce ar trebuii sa facem? Imi este teama ca daca probele de la dosar au fost ignorate o data poate se mai intampla din nou.
Cu multumiri.
Proces
sofia34
Buna seara. Avem un proces de granituire de 5 ani. La fond, am castigat, la apel am pierdut, la recurs, am pierdut. Ce mai este de facut? Mentionez ca partea ... (vezi toată discuția)
Probleme executare
iulis39
Buna seara. Reprezint partea reclamanta intr-un proces civil, in care solicitam stabilirea liniei de hotar intre propietatea mea si a vecinei si retragerea ... (vezi toată discuția)