Sunt casatorita de 19 ani. In caz de deces al unuia dintre noi cine are dreptul la bunurile nostre? Ce solutii exista in situatia in care parintii mei mi-au facut act de intretinere pt.apartamentul lor, bun dobandit in comun,normal ?! Tinand cont de faptul ca tata nu mai este printre noi, ce solutie exista ca fratii si mama sotului sa nu aiba acces la bunul meu?
Neexistand copii rezultati din casatorie sotul care va supravietui celuilalt sot va veni la mostenire alaturi clasa a II-a de mostenitori, respectiv de parintii si fratii defunctului/defunctei.
Dintre acestia sotul supravietuitor si parintii sunt mostenitori rezervatari.
Poate ca nu ar fi lipsit de interes ca fiecare dintre soti sa testeze in favoarea celuilalt bunurile care s-ar afla in masa mostenirii la momentul incetarii din viata.
Testamentul va putea fi atacat doar de catre parinti (daca vor mai fi in viata) si doar in limita rezervei succesorale cuvenite potrivit dispozitiilor codului civil.
Succesiune
calcan mihaela
eu si sotul meu avem un apartament , bun comun.
nu avem copii.
ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)