avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am 2 fiice studente care primesc pensie alimentara de la tatal lor, care este pensionar. adica 60 de ron una, iar cealalta 90 ron. Banii sunt trimisi de la oficiul de pensii din alt oras. Am aflat de curand ca el face parte din AGA , la un mare hotel., deci are venituri suplimentare pe care nu le-a declarat pana acum. Cum trebuie sa procedeze fiicele mele, pentru a avea o pensie alimentara mai mare, la procesul pe care il vor deschide, fiecare,? Presupun ca veniturile ar trebui cerute de tribunal de la Registrul comertului, sau de unde? Mentionez ca tatal lor nu le-a vazut de 10 ani si nu s-a interesat de ele. Ca face parte din AGA, au gasit intamplator un articol pe net. Va multumesc. Scuze ca am postat aici, nu am gasit topicul cu pensie alimentara
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:55, 18 Martie 2008
Faptul ca e actionar nu inseamna ca si primeste vreun ban. Dividendele se distrubuie numai daca majoritatea actionarilor decid in acest sens, nu e obligatoriu.

Daca a primit dividende, impozitul pe ele s-a retinut la sursa si s-a virat direct la buget de catre hotelul respectiv. Din acest motiv, administratia fiscala de la domiciliul tatalui va poate da informatia pe care o cautati. Atentie insa ca dividendele nu sunt venit permanent si probabil nu vor intra in calculul cotei de pensie!
Multumesc pentru raspuns. Daca trimit fiicele mele o scrisoare la Administratia fiscala, li se va da un raspuns, sau trebuie sa ceara instanta?
Cred ca trebuie sa ceara instanta, AFP nu da pur si simplu date despre contribuabili.
Trebuie ceruta majorarea pensiei de intretinere.
Numai cu adresa din partea instantei de judecata puteti obtine aceasta informatie de la fisc.
Poate ca este si angajat la acea firma si primeste salariu.Se poate face o adresa si catre societatea comerciala respectiva.
Daca fetele isi permit poate ca ar trebui sa isi angajeze si un avocat.N-ar strica.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de la registrul comertului privind dividendele petrea.manuela petrea.manuela Buna seara.Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema..As dori sa stiu mai exact ce anume sa cer de la REGISTRU COMERTULUI....care indicator mai exact ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara copii ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua, Am divortat in urma cu 7 luni si instanta a stabilit o pensie de intretinere pentru cei doi copii minorii (16 ani, respectiv 10 ani) de 160 ron la ... (vezi toată discuția)
Pensie slimentara pe venituri reale sabina_dreamy sabina_dreamy Sotul meu detine o societate importanta, cu 20 de angajati si tot atitea masini. La divort a prezentat o adeverinta de salariat la firma pe care o are, de 1040 ... (vezi toată discuția)