avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fostul angajator nu imi mai da bani si nici contractul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fostul angajator nu imi mai da bani si nici contractul de munca

Buna ziua.
Fostul angajator nu imi mai da bani si nici contractul de munca.
Am inceput munca in data de 20.10.2010,contractul sa facut cu data de 25.10.2010(asta eu stiu ca este tot o neregula).
In data de 10.11.2010 am luat bani pe 8zile de pe luna 10(plata salariului se facea pe 10 ale luni),iar a doua zi m-am dus sa le spun ca nu mai vreau sa raman(nu am mai ramas pentru ca am fost mintit referitor la program si la salariu).Au fost deacord si intrebandui cand voi primi diferenta de bani de pe luna a 11 au spus ca pe 10.12.2010.I-am intrebat cum procedez daca imi dau demisia si a spus ca nu este necesa pentru ca am avut contract pe o luna de zile.
Pe 10.12.2010 am sunat sa le spun de bani si nu au vrut sa imi mai dea nici un ban ca sa vorbesc cu patronul.Am incercat in mai multe randuri sa iau legatura telefonic dar nu mi-a raspuns,am mai sunat si la secretariat si i-am spus sa ii mai transmita patronului.Am intrebat la secretariat si de contractul de munca daca poate sa mi-l dea si a spus ca vorbeste la resurse umane,urmand sa ma anunte lucru ce nu s-a mai intamplat.
Va rog daca se poate sa imi spuneti ce as putea sa fac in situatia aceasta.
Va multumesc
Am primit bani doar pe 8 zile dupa luna 10 ,urmand ca pe luna a 11 sa imi dea bani pe 10.12.2010ceea ce nu s-a mai intamplat.

Am lucrat de pe20.10.2010pana pe 10.11.2010 repectiv 16zile.
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
cristi90, utilizator
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 17:23, 19 Decembrie 2010
Pai ce diferenta mai vreti sa primiti , ca ma inteles ca vi s-a platiti pt cat ati lucrat ?
Daca in data de 10.11.2010 ati plecat , si v-ati primit baniipentru cele 8 zile lucrate, despre ce alte drepturi slariale vorbim ?
puteti sesiza i.t.m. inspectia muncii... eventual instanta de judecata cu doua actiuni:
1. obligatia de a face ... restituirea carnetului de munca si a unui exemplar din c.i.m.
2. plata drepturilor salariale neacordate.

Pai ce diferenta mai vreti sa primiti , ca ma inteles ca vi s-a platiti pt cat ati lucrat ?

din cele expuse se intelege ca nu a primit toti banii!!!
Bani pe care i-am primit a fost pe luna a 10(respectiv pe 8 zile),iar pe luna a 11(respectiv tot 8zile)trebuia sa primesc diferenta de bani ceea ce nu s-a intamplat.Am lucrat de pe 20.10.2010pana pe10.11.2010,deci un total de 16zile lucratoare din care am primit bani doar pe 8zile.
Eu am primit doar bani pe luna a 10 respectiv pe 8zile,urmand ca bani de pe luna a 11 respecti 8zile sa ii iau pe 10.12.2010.Acesti bani de pe luna a 11 nu i-am mai primit .
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
cristi90, utilizator
cristi90 a scris:

Bani pe care i-am primit a fost pe luna a 10(respectiv pe 8 zile),iar pe luna a 11(respectiv tot 8zile)trebuia sa primesc diferenta de bani ceea ce nu s-a intamplat.Am lucrat de pe 20.10.2010pana pe10.11.2010,deci un total de 16zile lucratoare din care am primit bani doar pe 8zile.
Eu am primit doar bani pe luna a 10 respectiv pe 8zile,urmand ca bani de pe luna a 11 respecti 8zile sa ii iau pe 10.12.2010.Acesti bani de pe luna a 11 nu i-am mai primit .

Ati fost destul de explicit/a inca din primul mesaj postat.
Aveti un raspuns destul de complet in mesajul lui @ctynn.
Succes si la multi ani !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna popa ofelia popa ofelia am fost in concediu de odihna 8zile din luna august, iar acum mi se retine bani din salariu pentru cele 8 zile de concediu. Este corect acest lucru? (vezi toată discuția)
As dori parerea unui consultant rodicamar rodicamar Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Luni, 25.10.2010 mi-am depus demisia in care am solicitat desfacerea contr. de munca conf. art.79 din Codul muncii, incepand ... (vezi toată discuția)
Poprire cont macoveimagda macoveimagda Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ptr o problema cu un executor judecatorec. Mi s-a facut o proprire pe cont la banca dar in acelasi timp s-a ... (vezi toată discuția)