avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insciere in fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insciere in fals

daca cer inscrierea in fals a unui document pe cale principala prin adresarea denuntului organelor de cercetare penala sau procurorului, si ulterior se dovedeste va nu a fost fals pot sa fiu acuzat de denunt calomnios?
Tin s ava spun ca este vorba despre o copie xerox a unei note explicative care a fost depus o data cu intampinarea de partea adversa.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:51, 19 Decembrie 2010
Procedura inscrierii in fals este domeniul procedurii civile.

Plangerea pentru savarsirea infractiunii de fals si uz de fals-probabil, o puteti face pe cale separata insa...daca "faptuitorul"...rataceste originalul inscrisului, nu se vor putea efectua cercetari pe aspectul falsului.

Da, exista posibilitatea ca persoana impotriva careia ati formulat plangerea penala sa va acuze de denunt calomnios.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)
denunt??? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca X face o sesizare la organele de politie, si acuza pe Y ca a falsificat un act sub semnatura privata cu caracter de act public (Bilet de tratament), si ... (vezi toată discuția)
Dosar personal al angajatului ANDREI2002 ANDREI2002 Buna seara. Am convingerea de 99 % ca nota explicativa depusa de angajator in dosarul de intampinare in cadrul unui conflict de munca a fost falsificata de ... (vezi toată discuția)