avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... numar persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

numar persoane la intretinere

Am urmatoarea situatie : la intretinerea aferenta lunii octombrie m-am trezit ca trebuie sa platesc intretinerea pentru 4 persoane si nu pentru 2 cat locuiesc acolo. Am cerut lamuriri administratorului si raspunsul acestuia a fost ca un vecin a reclamat faptul ca in respectivul apartament locuiesc mai mult de doua persoane asa ca automat a trecut 4 persoane la intretinere . Ma intereseaza daca administratorul are baza legala pentru aceasta actiune .
As dori sa mentionez si faptul ca acel apartament este inchiriat fara forme legale la 2 domnisoare care ocazional mai primesc vizite din partea unor prieteni sau prietene
Cel mai recent răspuns: Tanța iorga , utilizator 16:17, 11 Aprilie 2018
@nek4you
Dv. nu locuiti in acel bloc si observ ca sunteti foarte implicat in faptul ca admnistratorul sau conducerea asociatiei a reactionat la reclamatia unui alt proprietar, marind numarul de persoane.
De unde stiti dv. ce fac fetele in apartament, pe cine cheama sa stea cu ele, cat stau alte persoane? Numai din declaratia lor, probabil!
Este cuvantul fetelor impotriva cuvantului proprietarului si pana la urma a vecinilor lor.
Suntem pe-aici administratori, presedinti de asociatii si stim sa facem diferenta intre apartamente locuite de 2 chiriasi si apartamente locuite de 2 chiriasi + vizitatori nenumarati in regim semihotelier. Asa poate se petrece si in cazul dv.

Ca proprietar puteti face o declaratie cu cate persoane locuiesc in apartament, le puteti inscrie si in cartea de imobil, le puteti face si flotant (pentru o locuire mai indelungata), dar nu puteti declara "cu mana pe inima" ce se petrece in apartamentul dv. dupa ce va incasati chiria si plecati......!
Dv. plecati si problema vizitatorilor celor 2 chiriase ramane in bloc, asa ca cei din bloc incearca sa o rezolve astfel, punand mai multe persoane la intretinere.

Dar.....pentru a trezi constiinta publica puteti cere administratorului sa va prezinte o declaratie scrisa a vecinului deranjat de vizitatorii celor 2 chiriase....si atunci s-ar putea vedea cata baza se poate pune pe un cuvant rostit. Ca administratori stim si cand anumiti proprietari sunt deranjati si numai de faptul ca in jurul lor traiesc oameni....si care carcotesc despre orice si despre oricine.

Deci....declaratii scrise si dintr-o parte si din cealalta....si apoi verificarea prin sondaj, daca e cazul!

Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
elga50, moderator
Da aveti dreptate sunt foarte implicat in aceasta deoarece m-i se pare aberant ca la intretinerea LUNII OCTOMBRIE sa fie trecute 4 persoane . Am trecut de nenumarate ori pe la apartament , am vb cu administratorul telefonic , eu ii platesc lunar intretinerea si ma trezesc IN DECEMBRIE ca am de platit pt 4 persoane PENTRU OCTOMBRIE ? CUM VINE ASTA ?

ADICA IN SEPTEMBRIE , OCTOMBRIE , NOIEMBRIE NU AU FOST RECLAMATII ? De ce administratorul nu mi-a spus nimic in toate aceste luni ?

Sunt de acord ca poate au vecinii dreptate .De ce nu ? Trebuie verificat . Dar sa iei o decizie pompieristica de gura ( Atentie -UNUI vecin ) !!!

Ma scuzati ca ma bag in discutie, dar ce faceti Dumneavoastra (nek4you), in calitate de proprietar, nu cred ca face multa lume. Platiti intretinerea personal? Chiriasii au multa treaba, nu stiu sa numere banii, nu-si aduc aminte de persoana casierului, etc. Cred ca aveti dreptate sa fiti suparat atunci cind platiti intretinerea.
In lipsa unei asociati de proprietari seful de scara are dreptul de a solicita cpoie dupa cartea de identitate si contractul de inchiriere in conditiile in care plata facturi la apa se face fara a se elibera chitanta si pretul pe m3 mai mare decit pretul pieti datorita pierderilor de pe retea. Ce pot face in acest caz si daca termen legal sa faca asta ?
Va infiintati asociatie de proprietari, cautati administrator profesionist, atestat de primarie, alegeti un comitet executiv si o comisie de cenzori - care sa lucreze respectand legislatia in vigoare.
Dvs. lucrati acum dupa ureche,insa cine primeste facturile, cine le achita si la drept vorbind cine raspunde de comunitatea respectiva daca se intampla defectiuni pe spatiile comune, subsol, acoperis?
Multa lume "aud" pe-aici ca bine ar fi sa se desfiinteze asociatiile de proprietari ca sunt niste "capuse", ca incarca costurile, ca fac abuzuri. Probabil ca da, insa macar poti sa-i tragi la raspundere daca se pricep oamenii, dar asa, ce faceti?

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu daca locuiesc legal si daca am aceleasi drepturi in bloc ca toti ceilalti locatari st3fania st3fania Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri foarte vechi la care nu am gasit inca niste raspunsuri clare. Locuiesc intr-un apartament cu chirie dar am decat un ... (vezi toată discuția)
Chiriasul si propietarul: sustragerea de la plata bucurescu bucurescu buna seara, am inchiriat un apartament unei familii compuse din 4 membrii. De anul trecut si pana in prezent la intretinere chiriasul a declarat doar 3 pers. ... (vezi toată discuția)
Adeverinta asociatia de proprietari ileanaserban ileanaserban Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu este in proces de partaj cu mama mea, care a parasit domiciliul acum 20 de ani. Au divortat ... (vezi toată discuția)