Conform art. 222 alin (1) lit. g) din Legea nr.31/1990, societatea se poate dizolva şi prin alte cauze prevăzute de lege sau de actul constitutiv al societăţii.
Sediul social constituie unul din atributele de identificare ale persoanei juridice, în funcţie de care se determină naţionalitatea acesteia, instanţa competentă, etc. Lipsa acestui element conduce la posibilitatea dizolvării.
in luna mai am incheiat un contract de inchiriere pe 3 luni cu posibilitate de prelungire cu o alta persoana juridica pentru sediu social. In luna decembrie am ajuns la Reg Comertului in raza caruia isi desfasoara firma noastra activitatea pentru a cere niste informatii si am constatat ca aceasta a fost dizolvata pe motiv ca nu s-a depus un nou contract de inchiriere. Intre timp noi am facut o achizitie imobiliara dar efectiv nu am inceput activitatea pentru care am infiintat firma (abator). In 2011 vrem sa accesam fonduri europene, dar pentru aceasta firma trebuie sa fie profitabila in 2010, lucru care se va intampla. Sentinta de dizolvare nu a fost inca redactata. In situatia in care incheiem contract de inchiriere si-l depunem retroactiv la primaria in care se afla locatorul si asteptam sentinta pentru a o ataca, credeti ca e o varianta pertinenta de admitere a recursului? Cu atat mai mult cu cat demonstram cu documente ca firma a facut o achizitie de teren in perioada urmatoare dizolvarii- din oficiu, spunem noi, pentru ca nu am primit nici o instiintare de la locator.
Expirarea termenului locatiunii coroborata cu nedepunerea unui alt contract de locatiune creeaza doar o prezumtie de lipsa de activitate.
Atacati incheierea instantei cu recurs ( se depune in termen de 15 zile de la pronuntare la Reg. comertului unde a fost inregistrata firma) potrivit art. 24 pct 5 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului. Faceti aplicarea art. 300 ind. 1, C. pr.civ.. Succes!