avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale activitate firma dizolvata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

activitate firma dizolvata

buna ziua. daca o firma a fost dizolvata prin hotararea instantei, care este termenul limita in vederea incheierii activitatii sale. adica daca am primit citatie in care administratorul este solicitat in instanta dar cu mentiunea ca se poate judeca si in lipsa, se mai poate continua activitatea. daca da pana cand? mentionez ca termenul limita de prezentare la tribunal a fost pana vinerea trecuta, 15.07.2011. va rog mult sa imi raspundeti daca stiti. multumesc
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 19:17, 13 Octombrie 2011
O firma nu este dizolvata atat timp cat dosarul de insolventa nu a fost finalizat. In cadrul procedurii de insolventa, la un moment dat se va dispune ridicarea dreptului de autoadministrare si numirea unui administrator/lichidator judiciar. Din acel moment nu mai aveti dreptul sa desfasurati activitati pe firma, decat sub supravegherea administratorului judiciar, atunci cand a fost admis de catre judecatorul sindic un plan de reorganizare.

Daca dizolvarea societatii s-a facut nu in temeiul legii insolventei nr.85/2006, ci in temeiul legii societatilor comerciale nr.31/1990, prin acordul asociatilor sau ca sanctiune pentru pentru neindeplinirea unor obligatii (cum ar fi depunerea situatiei fiscale, expirarea sediului social, etc.), firma nu mai poate desfasura activitati din momentul ramanerii definitive a hotararii de dizolvare.

Dizolvarea societatii semnifica incetarea existentei acesteia, ”moartea” persoanei juridice.
Daca a fost un termen in data de 15.07, si ati fost chemat in instanta pentru dizolvare societate - este posibil sa se fi pronuntat dizolvarea. Nu ati spus motivul care ar sta la baza dizolvarii. Termenul de lichidare si radiere este de 1 an , conf. OG 43/2010 care modifica L 31/1990.
Nu, nu mai puteti sa faceti acte de comert ( activitati) de la data cand dizolvarea devine opozabila tertilor ( 30 de zile de la publicarea in M Of sau 30 de zile decand sentinta de dizolvare ramen definitiva si irevocabila)
am si eu o intrebare. asta vara am lucrat la o firma din constanta. mi-au facut contract de munca, dar fara stampila itm-ului.
am plecat de la ei pe data de 4 sept si acum vreau sa ma reangajej in bucuresti. mi se cere fisa de lichidare de la ultimul loc de munca, am incercat sa dau de cei de la constanta dar nu reusesc.
firma apare ca fiind dizolvata cf art 237 din legea nr 31/1990, iar CUI de pe contract nu este acelasi cu al firmei.
ce pot face? este corect ca ei sa functioneze si sa puna stampila pe un contract daca nu au activitate?
contractul de la 01.01.2011 nu mai trebuie sa aiba stampila ITM.
- solicitati de la reg comertului un constatator ptr firma care-i in dizolvare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare pentru srl dizolvat de tribunalul bucuresti la cererea rc mihai0204 mihai0204 Buna ziua, În 2003 am înființat o societate (la care sunt unic acționar) pe care însă nu am folosit-o și pentru care nu am depus doar o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare sc - actiune in instanta verificare sc, admisibilitate avatar1979 avatar1979 Buna ziua. Am avut o societate comerciala pe care eu am infiintat-o in timpul casniciei cu fosta mea sotie. Dupa un timp de la infiintarea acesteia am luat ca ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ADELA STROE ADELA STROE o societate are o datorie catre societatea mea de 2 000 lei, ma dat-o in judecata, mi-a fost admisa cererea, am depus pt investirea hotararii insa injstanta ... (vezi toată discuția)