avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificari aduse legii somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificari aduse legii somajului

am un angajat care a lucrat in anul 2009, 8 luni si in luna ianuarie 2010 iar in luna februarie si martie a beneficiat de somaj iar din aprilie l-am rechemat la serviciu pana in luna decembrie anul curent iar cu 31.12.2010 il disponibilizam.Conform noii legi a somajului va putea beneficia de somaj?

01.05.2009-30.01.2010 lucrat
01.02.2010-30.03.2010 somaj
01.04.2010-31.12.2010 lucrat si de acum il disponibilizam

deci poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: saftmiki , utilizator 21:04, 27 Decembrie 2010
Dar totusi acest angajat a beneficiat doar de 2 luni de somaj stagiul de cotizare fiind de 12 luni. A cotizat atata la somaj si ia indemnizatie doar 2 luni?eu aici nu inteleg sistemul....
1. Asa este a beneficiat doar doua luni de indemnizatie de somaj (din 12 luni cat ar fi avut dreptul) dar apoi a beneficiat de un loc de munca unde a castigat mai mult decat indemnizatia de somaj.
2. Apoi noi aici nu discutam daca legea este buna sau nu ci cum o aplicam pentru ca o persoana sa beneficieze cat mai mult de prevederile ei.
3. Asadar "unde-i lege nu-i tocmeala".
asa este...multumesc de raspunsuri:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc si contract pe perioada determinata aipopescu aipopescu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt profesoara si am lucrat neintrerupt din 01.09.2003 si pana in 09.03.2009 ( am avut mai multe contracte ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie de somaj neon butterflies neon butterflies conform ultimelor modificari ale legii 76, beneficiaza de indemnizatia de somaj cei ce au 12 luni consecutive lucrate in ultimele 24? (vezi toată discuția)
Se mai poate intra in somaj dupa ce ai lucrat 2 luni? iulia.balan iulia.balan am lucrat la o firma 3 ani am intrat in somaj de 9 luni din care am stat 2 dupa care m-am angajat 12 luni am intrat in somaj de 6 luni luna asta se termina ... (vezi toată discuția)