reprezint asociatie de propietari in proces civil, .Se stabileste suma de 150 roni ca onorariu estimativ pt expert contabil . La urmatorul termen onorariul expertului apare estimat la 300 roni. Urmatorul termen cuprinde o notificare a noasta care reaminteste ca suma initiala de 150 roni a fost acceptata de instanta ca urmare a restringerii expertizei doar la doua din cele cinci capete de cerere. La urmatorul termen ni se pune in vedere sa achitam suma de 150 roni in contul expertului. In urmatoarele etape epertul e instiintat cu privire la suma de 150 roni, apoi i se comunica acestuia ca onorariul a fost acitat cu aceasta suma . Mai tirziu expertul depune lucrarea de expertiza si impreuna cu aceasta un fel de tabel cu legi prin care cere suplimentarea onorariului cu inca 150roni. Copletul de atunci nu ia nici o hotarire in privinta acestei suplimentari si nu ni se pune nimic in vedere nici la urmatoarele termene . Trece aproape un an de zile de atunci, procesul continua, se schimba mai multe complete cu alti presedinti , iar acum la ultima infatisare sunt informat ca acea cerere de suplimentare a fost omisa prin neobservare si ne da termen de achitare a sumei sub amenintarea cu amenda .
Suntem o asociatie mica, de scara, si nu am cum sa string aceasta suma dupa ce propietarii au acceptat expertiza pe baza sumei initiale de 150roni.
Intrebarea este daca ma pot impotrivi acestei decizii , si ce ar trebui sa cuprinda formularea unei contestatii in situatia de fata?
Indiferent daca va opuneti sau nu instanta are obligatia sa se pronunte asupra admiterii sau respeingerii cerereii de spulimentare a onorariului depusa de expert.
Daca prin decontul atasat,acesta dovedeste ca a depus munca suplimentara,cererea sa ,cu siguranta, va fi admisa
La cererea experţilor, ţinându-se seama de complexitatea lucrării, instanţa va putea mări plata (stabilită ca onorariu în încheierea de numire a experţilor) prin încheiere executorie dată cu citarea părţilor.