avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

tatal meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni si momentan se afla in spital in incapacitatea de a vorbi si scrie. are momente in care este constient si cand nu. intrebarea mea este in cat timp de la accident se poate depune plangerea penala (perioada limita), poate fi depusa de un membru al familiei?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:31, 20 Decembrie 2010
plangerea prealabila trebuie introdusa in termen de 2 luni de la data cand persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul..............
daca poate semna, este indicat sa mergeti la un avocat pentru a incheia un contract de asistenta, sau la un notar pentru a face o procura de mandat judiciar(prin care sunteti dvs imputernicit sa semnati si sa depuneti orice act in numele sau)
Aceasta pentru ca plangerea prealabila este individuala, dar cum tatl dvs nu o poate face momentan...
Prindeti un moment de luciditatre in care tatal dvs este lucid pentru a va putea mandata sa faceti si sa semnati plangerea prealabila.

Daca tatal dvs nu se poate deplasa, chemati acasa un notar pentru a va autentifica o procura, sau un avocat cu care tatal va incheia un contract de adistenta juridica.

Apoi dvs in baza imputerniciri, sau avocatul angajat va sesiza Parchetul solicitand tragerea la raspundere penala a lui X pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa (presupun). Puteti sa solicitati si daune, iar pe parcurs va puteti si impaca.
Luati legatura cu un avocat sau notar in interiroul celor doua luni pentru a putea formula plangerea penala pentru lovire si alte violente,apoi pentru o eventuala constituire de parte civila.
Dupa iesirea din spital tatal dvs,trebuie consultat de un medic-legist,care va concluziona asupra zilele de ingrijiri medicale necesare pentru refacerea sa.
In functie de acest numar,se va stabili incadrarea juridica a faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe trecerea de pietoni fire4ice fire4ice Buna Ziua - ma numesc STEFAN si am cateva intrebari > Mai intai sa va explic pe scurt cazul ! Sora mea a fost lovita din plin de o masina pe trecerea de ... (vezi toată discuția)
Verisoara mea a suferit un accident de masina cu vatamare corporala xxdata xxdata verisoara mea a suferit un accident cu vatamare corporala praversa o intersectie pe ne samnalizata semaforic sau cu zebra atraversat pe la coltu intersectie a ... (vezi toată discuția)
Incident cu un pieton in statia de autobuz dan33 dan33 Buna seara, Va scriu pentru a va cere parerea despre urmatoarea situatie: Am oprit autoturismul meu cu avariile puse, la marginea din fata a marcajului ... (vezi toată discuția)