avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima nastere

Buna ziua, as dori sa stiu daca prima de nastere acordata ca urmare a unei hotarari judecatoresti se reduce si ea cu 25 %?(mentionez ca este vorba de sector bugetar.)
In Hot. Jud. scrie asa: ,, sa achite reclamantei un salariu de baza, reactualizat cu indicele de inflatie", nu pomeneste nimic de reducerea cu 25 %.
Am nevoie urgent MS.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 20 Decembrie 2010
Nu, pentru ca nu este un drept salarial si nu face obiectul legii 118/2009.
Cred ca pe multe mame le-ar ajuta sa dati mai multe detalii despre procesul initiat de dv.Si eu intentionez sa demarez un astfel de proces.Ati avut avocat?Cat a durat procesul?In ce domeniu lucrati?
@ sce76
Este foarte simplu ... se formuleaza o cerere de chemare in judecata prin care se solicita instantei obligarea la plata a angajatorului a ajutorului pentru nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata despagubire ContSters146823 ContSters146823 In baza unei hotărâri judecătoreşti irevocabile s-a dispus si plata unei despăgubiri constând în toate drepturile salariale indexate, majorate, ... (vezi toată discuția)
Se mai reduc cu 25 % ?.....ce parere aveti Radamante Radamante LEGE Nr. 118 din 30 iunie 2010 spune ca : \\\\" ART. 1 (1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, ... (vezi toată discuția)
Institutii bugetare- sentinte judecatoresti sebilicka sebilicka Buna ziua, conf lg nr.230/2011,avem dreptul sa acordam salariatilor ,conf hot.jud.irevocab. 5% in 2012 ,aferent hot castigate pana in 31.12.2011. intrebarea ... (vezi toată discuția)