avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare angajare avand decizie de pensionare anterior ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare angajare avand decizie de pensionare anterior datei

Un angajat are o decizie de pensionare anticipata cu 1.08.2010 dar s-a continuat angajarea in urma aprobarii conducerii companiei. Aprobarea continuarii angajarii a fost data doar pana la data de 31.12.2010 . Acum este chemat salariatul sa semneze documentele de plecare incapand cu 01.01.2011 dar incetarea este cu art. 55 lit.b din Codul Muncii, angajatorul spunand ca nu mai este valabil articolul de 56 lit. d din Codul Muncii. Poate influenta negativ pensia aceasta incetare angajare cu art.55 lit b ?Este legal ceea ce face angajatorul atata timp cat noul Cod al Muncii nu a fost definitivat?Multulesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:55, 22 Decembrie 2010
1. Pentru ca decizia de pensionare anticipata sa intre in plata, angajatul trebuie sa prezinte la Casa de Pensii decizia de incetare a CIM.
2. Nu conteaza cu ce articol din Codul muncii ii inceteaza CIM. Pensia este aceea din decizia de pensionare.
3. Art.56, lit.d) din Codul muncii exista dar are un alt continut si nu are legatura cu definitivarea Codului muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract pensionare anticipata Vioreld Vioreld buna ziua. imi puteti spune cu ce articol inceteaza un c.i.m. in acest caz? (vezi toată discuția)
Art.55 lit b din codul muncii- pensionare MagdaMe MagdaMe Daca cuantumul pensiei anticipate se calculeaza pe principiul contributivitatii, este dezavantajat in vreun fel angajatul (viitorul pensionar) daca iese din ... (vezi toată discuția)
Incetare contractului in cazul pensionarii cu gradul ii de invaliditate delia25 delia25 Buna ziua! Am un angajat care a avut incepand cu luna februarie pana in 27.08.2010 concediu medical. In data de 02.09.2010 am primit \"Decizia asupra ... (vezi toată discuția)