avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Art.55 lit B din Codul Muncii- pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Art.55 lit B din Codul Muncii- pensionare

Daca cuantumul pensiei anticipate se calculeaza pe principiul contributivitatii, este dezavantajat in vreun fel angajatul (viitorul pensionar) daca iese din munca in baza art 55 lit. B din Codul Muncii si nu cu art. 56 lit. C?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
MagdaMe, utilizator
Cel mai recent răspuns: MagdaMe , utilizator 21:40, 19 Noiembrie 2015
Cuantumul pensiei nu are nici o legatura cu incetarea CIM conform articolelor respective din Codul Muncii.
Pentru pensionare nu conteaza cu cel articol se desface CIM.
Dezavantajul angajatului este ca, prin incetarea CIM cu art.55 lit.b) la momentul depunerii dosarului de pensionare, pierde 2-3 luni de salarizare, pana la primirea deciziei de pensionare. In schimb, castiga pensia pe lunile respective, deoarece pensia anticipata intra in plata de la incetarea CIM (bineinteles ca dupa depunerea dosarului la casa de pensii).
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare angajare avand decizie de pensionare anterior datei mariana1955 mariana1955 Un angajat are o decizie de pensionare anticipata cu 1.08.2010 dar s-a continuat angajarea in urma aprobarii conducerii companiei. Aprobarea continuarii ... (vezi toată discuția)
Incetare contract pensionare anticipata Vioreld Vioreld buna ziua. imi puteti spune cu ce articol inceteaza un c.i.m. in acest caz? (vezi toată discuția)
Decizie incapacitate de munca??? irinaclefter irinaclefter buna ziua. am si eu o intrebare: cum tb sa procedez eu ca angajator atunci cand o salariata vine cu decizie de pensionare pt incapacitate de munca????pt a-si ... (vezi toată discuția)