avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... constituie sau nu proba in instanta o inregistrare ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

constituie sau nu proba in instanta o inregistrare audio?

Intreb acest lucru pentru ca in cazul meu directorul firmei de asigurare Carpatica si-a dat acordul, verbal, in urma unei convorbiri telefonice cu service-ul, pentru a se comanda piesele propuse de service spre suplimentare si acum nu mai recunoaste. Daca as fi inregistrat convorbirea ar fi fost acceptata, in instanta, ca proba?
Cel mai recent răspuns: SorinIulian , utilizator 14:50, 23 Decembrie 2010
Se poate considera ca au fost facute in mod ilegal iar codul de procedura civila nici macar nu le considera mijloace de proba.

Stimate domn, inregistrarile audio-video sunt admisibile ca probe in instanta in cazul in care judecatorul de caz dispune prezentarea acestora.
In cazul in care functionarul bancar in cauza a dat o marturie mincinoasa cu prilejul audierii in fata judecatorului acesta a comis o infractiune incriminata de legea penala, dvs avand deschisa calea unei plangeri penale catre parchet sub acest aspect, sesizare care in mod cert se va tine cont de aceasta proba audio.
Consultati un avocat in acest caz.
In acelasi sens se poate solicita de la compania de telefonie desfasuratorul convorbirilor din ziua respectiva si chiar continutul acestor convorbiri.
va multumesc pentru sfaturi
Acel desfasurator precum si continutul convorbirii telefonice trebuie facut de service si cu mandat solicitat de un procuror si aprobat de un judecator. Cam greoaie procedura si se aplica in cazuri de o maxima gravitate. Dar puteti sa va folositi de martorul din servce catre care si-a dat acordul asiguratorul. Puteti deschide un proces si cu un avocat bun aveti mari sanse de castig.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea convorbirii telefonice pavelmarius pavelmarius Cum pot sa intru in posesia inregistrari audio telefonice (in cazul in care exista undeva)dintre 2 medici din spitale diferite? Unul dintre ei a spus o ... (vezi toată discuția)
...inregistrarea unei convobiri telefonice fara sa stiu petrisor1970 petrisor1970 ...contextul inregistrarii l-a constituit o convorbire telefonica cuun coleg de serviciu de care nu am avut habar o buna perioada de timp. pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! pot obține desfășurătorul apelurilor și conținutul ... Anne29 Anne29 Bună seara ! Pot obține desfășurătorul apelurilor și conținutul acestora în urma unei plângeri penale? Lucrez intr-o unitate de învățământ ... (vezi toată discuția)