avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posibilitate modificare certificat de mostenitor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posibilitate modificare certificat de mostenitor ?

Dupa decesul tatalui meu in 1973 eu si sora mea am mostenit fiecare cate 1/2 dintr-un teren si 1/4 din casa existenta pe acesta, iar mama noastra (nefiind casatorita cu tata) a mostenit doar 1/2 din casa.
Dupa decesul mamei, partea ei de 1/2 din casa mi-a ramas mie prin renuntarea surorii mele.
In cazul in care mostenitorii ( eu si sora mea) suntem de acord , exista posibilitatea modificarii certificatului de mostenitor intocmit in 1973 in sensul renuntarii surorii mele la mostenirea ei de 1/2 din teren ?
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 16:16, 20 Decembrie 2010
Nu se mai poate modifica certificatul de mostenitor.
Insa sora dvs poate sa va cedeze cota ce o detine prin vanzare sau donatie.
Nu puteţi modifica CM-ul. Puteţi face un partaj prin care să vă revină dumneavoastră cota ei din terenul menţionat sau poate să vă vândă ori să vă doneze această cotă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Donatie rude grad i vicar vicar Buna ziua Problema mea este urmatoarea: Bunica mea din partea mamei ii face sorei mele cvc pentru apartamentul pe care il detinea,decedeaza iar sora mea ... (vezi toată discuția)