avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat

am un titlu de proprietate pe care sunt 4 persoane una dintre ele a decedat si nu are mostenitori pe nimeni ce se intampla cu partea acesteia ? si mai am o intrebare sa facut o greseala in acest titlu anume din numele constantin sa scris constantina si cei de la primarie lau trimis la modificat dar de un an de zile nu am nici o veste despre acest titlu cei de la primarie spn ca nu a venit de la modificat dar un an mie mi se pare mult pentru o mik modificare acum ma gandesc poate cei de la primarie lau dat unei persoane din cele 3 ramase care eu cred ca nu trebuia sa il dea decat cu iinstiintarea mea ,si ei imi ascund chestia asta sau datimi un sfat unde trebuie sa ma adresez sa aflu daca mai este la modificat sau lau luat cei de la primarie va multumesc anticipat
daca am inteles eu bine , in situatia in care cel care a decedat nu mai are mostenitori , mostenirea pe care acesta trebuia sa o culeaga revine celorlalti care sunt in viata . Averea primului defunct se imparte 1.Succesiunea de urma primului se va imparti in mod egal celorlalti trei mostenitori , avand in vedere ca al patrulea mostenitor decedat nu a avut timp sa culeaga mostenirea de pe urma autorului sau.
2.In ceea ce priveste modificarea titlului de proprietate emis de catre Comisia Judeteana pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor , potrivit legii , rectificarea titlului nu se poate face decat pe cale judecatoreasca , in conditiile art. 13 din legea nr. 18/1991 raportat la dispozitiile art. 15 din normele de aplicare . Aceste texte legale stabilesc in mod imperativ ca reconstituirea dreptului de proprietate se poate face numai fata de mostenitorii fostului titular al dreptului de proprietate . Avand in vedere ca prin eroarea materiala strecurata in intocmirea titlului de proprietate s-a stabilit calitata de proprietar al unei terte persoane , care si daca ar exista , nu are calitate de persoana indreptatita , rectificarea titlului trebuie sa fie dispusa pe calea unei hotarari judecatoresti .
alina muntean a scris:

daca am inteles eu bine...

Ma tem ca eu n-am inteles nimic din ce zi tu ca-i inteles...

1. nu stim ce grad de rudenie exista intre cei 4 mostenitori de pe titlu ca sa putem afirma ca s-ar mosteni unul pe altul si basca in parti egale...
2. daca o Comisie de fond funciar, prin analiza actelor atasate cererii, a emis titlul pe numele a 4 mostenitori se presupune ca toti "au avut timp sa culeaga mostenirea" (ca sa te citez). Nu de alta dar mostenirea se accepta prin chiar cererea facuta comisiei... si banuiesc ca nu vreun mort a semnat-o.
3. omul spune ca un mostenitor a fost scris constantina in loc de constantin. Asta e o eroare materiala. Nu putem trage de aici concluzia ca titlul s-ar fi eliberat unei "terte persoane" care "nu are calitate de persoana indreptatita".

Raspunsul corect l-a dat @beldeanioan: "vorba-i vant, scrisu-i sfant".

Iar autorul topicului ar putea incerca sa ne lamureasca daca ceilalti 3 mostenitori sunt sau nu rude in grad succesibil cu ce-l de-al patrulea. (sunt frati? sunt veri primari?)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
romascanu, moderator
poate exista situatia in care cei 3 n-au dreptul sa-l mosteneasca pe al 4 lea. adica nu-i obligatoriu ca cei 3 sa-l mosteneasca pe al 4 lea (explicatie pt. autorul topicului). dar cel decedat are mostenitori parinti, sot, copii, frati sau veri??? cei 3 in viata au vreun grad de rudenie (apropiat) cu cel decedat?
pe acel titlu de proprietate 2 din cele 3 ramase in viata sunt frati si cel de al 3 este nepot al celui care a lasat mostenirea .cel decedat nu mai are pe nimeni absolut pe nimeni . persoana care a decedat nu a avut cand sa intre in posesia parti din acest titlu deoarece acest titlu se afla la primarie si nu lau inmanat nici unei parti ca a trebuit sa plece la modificat intre timp a decedat a 4 persoana mai sus mentionata . si azi am fost la primarie si au spus ca nu a venit de la modificat si ca sa ma duc eu sa vad ce este cu el [din ce inteleg eu mau trimis sa fac eu treaba lor ] ce trebuie sa fac ca sa aflu unde este unde sa depun o cerere scrisa ??? chiar nu stiu ce sa mai fac sau unde sa ma duc ca cei de la primarie ma duc cu vorba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate stoicamarius87 stoicamarius87 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema mai exact: bunicii mei in registrul agricol pana in anul 2001 aveau o proprietate de 3 ha si 88,76 arii . (O ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate incorect cristache paula cristache paula buna ziua va rog ajuta-ti-ma si pe mine,unchiul meu a primit titlul cu mostenirea de la tatal sau dar el nu apare pe titlu,in schimb cumnata lui apare. -cum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, bunicul meu, (decedat in anul 2005), in calitate de ... esanu doina esanu doina Buna ziua, Bunicul meu, (decedat in anul 2005), in calitate de veteran de razboi, a fost improprietarit cu un lot de pamant. Din pacate, pe Titlul de ... (vezi toată discuția)