Buna seara,
in iunie anul trecut am fost implicat intr-un accident de masina soldata cu vatamarea corporala a tuturor celor implicati.Celalalt sofer are 64 zile de ingrijire medicala , eu doar 45 pe certificat dar am ramas cu sechele la mana dreapta (nu o mai pot misca decat 60 de grade).expertiza tehnica spune ca elementul declansator a fost soferul din masina cealalta care avea 1.8 gr de alcool /1000 intrand pe contrasens ,iar eu nu am reactionat ca la carte oprind ci am continuat sa rulez iar inainte de impact de frica am tras stanga, stabilindu-se culpa comuna
am vreo sansa sa recuperez din banii cheltuiti pe cele 5 operatii pe care le-am avut pana acum si mai ales pentru proteza de cot pe care trebuie sa o cumpar in viitorul apropiat?
soferul implicat mi-a zis ca nu are bani dar stiu ca exista fondul de ajutor al victimelor accidentelor din polita RCA
solicitati daunele direct asiguratorului care a emis RCA celuilalt sofer si nu fondului - acesta din urma are un alt scop. insa veti primi bani proportional cu gradele de culpa stabilita iar asta este o problema deoarece sunt sigur ca in actele politiei nu este stabilit procentul in care culpa dvs a contribuit la producerea urmarilor evenimentului rutier.
Iar asta inseamna un proces, mai ales ca in aceste vremuri asiguratorii cauta motive sa nu achite bani.
La 1,8 la mie alcoolemie, sunt surprins ca s-a dat culpa comuna. Este clar culpa celuilalt a carui fapta constituie infractiune. Eu va recomand sa va luati un aparator specializat pe daune din asigurari si sa nu va lasati sa continuati sa va luptati pt drepturile dv. si asiguratorul celui vinovat sa va plateasca toate daunele.
Cine a stabilit culpa comuna ?
In asemenea situatii nici politia nici asiguratorul nu pot stabilii culpa deoarece la o alcolemie de 1.8 este infractiune .
Dosarul este la procuratura sau in instanta si dupa judecare se stabileste culpa.
In atare situatie va puteti recupera integral cheltuielile dovedite cu acte si puteti solicita si daune morale.
buna seara,
va multumesc pentru raspuns.
Accidentul s-a intamplat intre Garbovi si Manasia la 4 km de Urziceni ,deci procesul cred ca va fi acolo, culpa comuna este data de expertul tehnic care a facut expertiza tehnica juridica.
Am aflat ca masina are asigurare de la Euroins Romania, cu toate ca este inmatriculata in Franta.
Celalalt sofer a zis ca nu are nicio pretentie de la mine asa ca politistul mi-a zis ca sunt sanse mari sa primesc inapoi si permisul.
Se poate contacta direct firma de asigurari pentru o eventuala discutie?
mai ales ca am si nr politei de asigurare.