Am si eu o intrebare... Conform hotararii judecatoresti trebuie sa primesc de la fosta mea sotie suma de 10.000 lei pana la 1 ianuarie 2011. Acum ea zice ca nu are de unde sa - mi dea acesti bani. Ce trebuie facut in acest caz? Mentionez ca termenul de plata a fost de 6 luni.
Dupa 1 ianuarie puteti incepe executarea silita cu ex judecatoresc. O sa-i popreasca conturile, iar daca nu sunt suficiente lichiditati, o sa inceapa sa-i opreasca lunar din salar pana la concurenta datoriei!
De la data expirarii termenului de plata a sultei rezultate in urma partajului, puteti investi hotararea cu titlu executoriu si incepe executarea silita a debitoarei pe toate caile: executare silita mobiliara sau/si imobiliara. Presupun ca, in urma partajului, i s-a atribuit acesteia un bun imobil si a fost obligata la o sulta. Pe baza hotararii si-a putut intabula dreptul exclusiv de proprietate asupra imobilului, dar sulta este si ea inscrisa in cf. Astfel, daca nu va achita de buna voie suma datorata, puteti solicita chiar executarea silita a bunului imobil atribuit ca urmare a partajului, deoarece poprirea unei astfel de sume presupune sa va primiti banii in cativa ani daca are un salariu minim, ceea ce nu cred ca va convine. ;)
Plata sulta
SANTIER
Buna seara!
In cazul in care instanta stabileste sulta ce ar trebui platita cel care ramane in imobil, care este termenul pana la care este obligat sa ... (vezi toată discuția)