Am trait in concubinaj 11 ani cu un barbat, din care 2 ani locuind in apartamentul parintilor mei. Anul acesta am fost la un pas de a avea un bebe impreuna, dar am renuntat la 6 luni de sarcina din cauza unor probleme medicale ale fatului. In prezent noi nu mai formam un cuplu, iar datorita despartirii el a inceput sa ameninte ca i-am mancat banii cerandu-mi sub amenintari grave o suma fabuloasa de bani pe motiv ca m-a plimbat pe ici-colo, avand in vedere ca si eu lucrez si castig la fel ca si el. Banii lui s-au investit in mare parte in bunuri casnice, cu care de altfel a si plecat la subrat in momentul despartirii, iar banii mei pe cheltuieli casnice (intretinere, curent, gaze, etc). Intrebarea mea este: ce solutie omeneasca se poate aplica unui om care nu colaboreaza si impune cu incapatanare, violenta si amenintari la recuperarea sumelor investite in mine?
Multumesc.
gabi
In plus, daca ar promova o actiune judecatoreasca, sa presupunem, avand ca obiect pretentii materiale ar putea sa obtina doar sumele pe care poate dovedi ca le-a investit in bunuri (mobile/imobile) in ultimii trei ani de zile, mai putin cele investite in bunurile mobile pe care deja le-a luat cand a plecat.
Pentru violenta si amenintari, daca aveti suspiciuni sau frici, exista varianta solicitarii sprijinului autoritatilor.
Se mai intampla, in viata, astfel de lucruri.Cred ca va faceti prea multe probleme...insa dvs. cunoasteti cel mai bine personajul si probabil exista indicii ca ar putea deveni violent/amenintator.Luati masuri din timp!