avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Delimitare proprietate comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Delimitare proprietate comuna

O proprietate comuna in intelesul Legii nr. 230/2007 poate fi delimitata pe cale judecatoreasca, in caz de neintelegere cu Asociatie de proprietari?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:46, 31 Martie 2008
Proprietate comuna a unui imobil este stabilita prin cartea tehnica.
Chiar daca cereti in instanta efectuarea unei expertize care sa delimiteze prop comuna de proprietatile individuale tot la cartea tehnica se va ajunge pt ca este primul lucru care il va cere expertul.
Va multumesc, imi este o informatie folositoare din perspectiva litigiului in care ma aflu, chiar nu m-am gandit ca ar putea exista si o carte tehnica
Puteti incerca un partaj de folosinta.
Sa nu uitam ca exista o coproprietate fortata si perpetua.
Asa este, dar din cate am observat instantele romanesti arata ca in Codul civil roman nu ar exista un temei legal pentru partajul de folosinta, asa cum este prevazut in Codul civil francez, cu toate ca al nostru cod civil este facut dupa cel din urma.
Nu toate instanele romanesti nu au curajul sa aplice legea si in spiritul ei adica sa mearga la conceptul napoleonian care se afla la baza codului nostru civil si sa dispuna partajul de folosinta, asa cum il reglementeaza si Codul civil francez.
Cele mai multe instante aplica gresit in aceasta situatie principiul Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.
Nu am avut niciun proces cu acest obiect si nu cunosc exact cu apreciaza instantele romane partajul de folosinta intr-o atare ipoteza.Depinde foarte mult cu abordeaza avocatul problema, forta argumentelor sale, atat in fapt cat si in drept.
Am citit ceva practica judiciara care era favorabila in sensul celor aratate de mine.
Cert este un lucru, in opinia mea, exista o posibilitate reala de a obtine un partaj de folosinta.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Natura juridica a terenurilor aferent proiectiei balcoanelor de la parterul blocurilor omihalache69 omihalache69 Terenul aferent preoiectiei balcoanelor de la parterul blocurilor este proprietatea indiviza a proprietarilor de apartamente sau a primariilor? Daca luam in ... (vezi toată discuția)
Se pot vinde sau nu parti din proprietatea comuna? elga50 elga50 [b]Numai cu acordul tuturor proprietarilor.[/b] Iata ce ne spune [b]Legea nr. 60/ 2012 [/b]privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fortatÃ( curte comunÃ)!!!! Cristina  Oros Cristina Oros sPETÃ: CE SOLUIȚIE DÃ INSTANȚA DE JUDECATÃ ÎN CAZUL ÎN CARE SE SOLICITÃ IEȘIREA DIN INDIVIZIUNE FORȚATÃ, EX. CURTE ... (vezi toată discuția)