Buna seara!Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare,daca se poate.Sunt insarcinata,angajata in regula si sotul meu lucreaza in Italia,de aceea am hotarat sa nasc acolo.Toate analizele si controalele le-am facut in Italia, unde sunt luata in evidenta,mai ales ca aici totul e gratuit.Acum sunt in concediu de odihna si de la 1 ian vreau sa intru in prenatal(termenul e pe 21 febr).Doctorul de familie nu vrea sa-mi elibereze prenatalul pe motiv ca nu sunt in tara si nu ma vede.Ce trebuie sa fac:sa astept sa nasc si sa iau doar postnatalul?Sau imi poate elibera prenatalul doctorul de aici?Daca se poate trebuie sa-l traduc la consulat?
Concediul prenatal si postnatal sunt guvernate de legea romana si se elibereaza de medicul de familie. Nu va impiedica nimeni si nimic sa nasteti in afara tarii. In afara Romaniei, cele doua tipuri de concediu de maternitate nu au relevanta. Este normal ca medicul dvs de familie sa nu va elibereze filele de concediu prenatal, intrucat nu poate sa va evalueze starea de sanatate in perioada de graviditate, telefonic. Mergeti si nasteti linistita in Italia. Angajatorul roman, nu cred ca, va accepta un concediu medical prenatal tradus si nici apostilat. Asadar, nastere usoara, si sanatate micutului...........:)