avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... legislatie referitoare la dreptul de a solicita ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

legislatie referitoare la dreptul de a solicita inlocuirea unui elestrocasnic defectat in perioada de garantie

Am cumparat o combina Electrolux care s-a defectat in perioada de garantie.Firma care asigura service-ul a trimis la domiciliu un tehnician care ne-a informat ca reparati nu se poare face intrucat este defect un senzor situat in interioril spumei izolatoare si ar necesita practic taierea invelisului .Ulterior acestei constatari ,firma de reparatii a revenit anuntand ca vor incerca sa remedieze defectiunea dar trebuie sa ne dispensam de frigider o perioada de timp. Intrucat nu sunt de acord cu aceasta rezolvare as dori da stiu daca legislatia in vigoare imi da dreptul sa solicit inlocuirea aparetului defect.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 11:49, 21 Decembrie 2010
Cititi Legea 449/2003
Asta este daca nu pot efectua reparatia la dvs. acasa vor lua frigiderul la sediul service-ului unde au obligatia sa-l repare in termen de 15 zile.
Pe toata perioada cat nu a functionat trebuie sa o treaca in cerificatul de garantie pentru prelungirea perioadei de garantie pe durata nefunctionarii.
Daca nu pot repara produsul fiind in perioada de garantie trebuie sa va dea negatie pentru a mergecu dovada la magazin sa vi-l inlocuiasca cu un alt produs nou care va beneficia de un nou termen de garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frigider in garantie - care e perioada maxima in care ar trebui reparat? DariaT DariaT Buna ziua, Am cumparat acum un an si jumatate un frigider Electrolux, care s-a stricat acum o saptamana. de fapt cred ca au inceput sa apara unele \"fisuri\", ... (vezi toată discuția)
Anulare garantie iphone - orange MarianLucian MarianLucian Buna ziua, Se poate anula garantia unui produs (telefon mobil) pe baza unor senzori instalati in interiorul produsului, senzori care in contact cu un lichid ... (vezi toată discuția)
Certificat garantie legala Mariana Antonescu Mariana Antonescu Am cumparat online o masina de spalat. La livrare totul parea in regula..Am primit-o in 21 noiembrie dar am montat-o in 5 décembrie cand ne-am mutat.La prima ... (vezi toată discuția)