avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea175 penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea175 penalitati intretinere

as dori sa stiu daca exista pana acum un caz in care a fost aplicata legea175.multumesc,sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:24, 21 Decembrie 2010
normal ca s-a aplicat, este obligatorie pentru toate platile efectuate in conditiile art.II. nu este la latitudinea asociatiei si nici nu este nevoie de cerere pentru a beneficia de prevederile legale.
Utilizatorul intreaba daca avem cunostinta de asociatii unde s-a aplicat, nu ca trebuie aplicata.
Aici nu a venit nimeni sa ne spuna. La asociatiile pe care le stiu eu, la una nu este cazul, iar la alta nu, nu se aplica intrucat nu a facut nimeni cerere scrisa.
Legea nu se aplica automat, se aplica la cererea restantierilor.
unde se mentioneaza in lege ca se aplica la cererea debitorilor? parerea mea este ca se aplica automat, in lipsa unor conditionari.

nici eu nu am avut cazuri la asociatiile de care stiu insa nici nu au existat debitori asa de solvabili.
vreau sa confirme cineva ca i s-au sters penalitatile si cum a procedat.in cazul meu adm. spune ca nu sunt norme de aplicare,ca asociatia a pierdut procesul cu furnizorul de apa .
E normal ca legea se aplica la cererea cuiva intrucat asociatia nu stie venitul familiilor, venit care este o conditie a aplicarii legii. Deci cine se stie in situatia ca indeplineste conditia din lege, atunci cere .......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege privind penalitatile de intretinere Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care scuteste de penalitati la intretinere ( asociatia de proprietari ) persoanele fizice care au ... (vezi toată discuția)
Stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - legea 175/2010? cassya_02 cassya_02 buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se ... (vezi toată discuția)
Cum aplicam legea 175/2010? otto2007 otto2007 Am o nelamurire, Daca un restantier vine si isi achita restanta ,Asociatia e obligata ( in momentul in care acesta face dovada veniturilor cerute de lege) sa ... (vezi toată discuția)