@sad
Atata superficialitate in a citi ceva nu am mai intalnit.
Apoi faci afirmati care confirma ce am zis, dar tu rastalmacesti e am afirmat
Si in timp ce unii utilizatori numesc o multime de acte normative ce restrictioneaza dreptul de a avea o calitate sau o functie, o persoana ce se considera competenta nu este in stare sa numeasca un act normativ solicitat de cineva.
sad a scris:
…In acest context nu putem disocia notiunea de asociat fata de cea de fondator, adica nu poti fondator fara a fi si asociat. Termenul de ,, fondator" reprezinta o forma mai scurta a sintagmei ,,asociat-fondator" prin aceasta facandu-se deosebirea fata de alti asociati care nu au avut acea calitate la infiintarea societatii.…
Iar afirmatia mea: “Prin termenul de fondatorul este definit un asociat mai deosebit, pentru a face deosebirea de asociatul obisnuit.” Cine vorbeste de fondatori care sa nu fie asociat?
Culmea suntem de aceasi parere, fondatorul este un asociat (mai special), iar ceilalti sunt doar asociati. Deci este vorba clar de doua chesti diferite, ce nu se pot amesteca.
Asociatul-fondator este una.
Asociati obisnuiti este altceva.
Toate actele normative enumerate inainte mentioneaza in mod explicit restrictionarea dreptului pentru asociatul-fondator.
Ai fost rugat sa mentionez macar un act normativ care se refera la asociat. Nu esti instare sa faci asta, si ti teoria chibritului cu interpretari gramaticale si alte chesti.
sad a scris:
…Mai mult decat atat, dupa rationamentul tau ( ai folosit interpretarea gramaticala a textului de lege), orice persoana care intra in societate in calitate de asociat ulterior infiintari poate sa fie un delicvent, care nu va trebui sa dea nicio declaratie ca indeplineste conditiile legale pentru a detine aceasta calitate..…
Nu am afirmat ca acesta nu trebuie sa dea declaratia ca indeplineste conditiile legale. Am intrebat care sunt conditiile legale, care act reglementeaza aceasta.
Referitor la dreptul delicventilor de a intra in asociati, societati, cooperative si altele, trebuie iarasi sa marturisesc ca nu am cunostiinta de interdictii pentru acestia.
Dupa cum nu am cunostinta de actele normative care interzic delicventilor (chiar criminali sau alte categori) care sa interzica dobandirea de bunuri sau dreptul de proprietate.
Un hot, criminal sau evazionist fiscal, are dreptul sa dobandeasca cu drept de proprietate orice bunuri (actiuni, parti sociale, terenuri, locuinte) daca legea nu prevede in mod expres altfel.
Esti amabil te rog sa numesti actul normativ ce prevede aceste restrictionari?
In cazul lui MIXAM, acest nou asociat nici macar nu este condamnat.
Esti in stare sa numesti acel act normativ? Daca nu , atunci lasa teoriile.
Este surprinzator totusi ca nimeni nu poate da un raspuns, nu poate numi reglementarea.
@mixam Cred ca intrebarea d-voastra este mai mult decat impertinenta, de acea refuza toata lumea sa va spuna daca exista acel act normativ.
Personal afirm ca acest act normativ nu exista, si as ramane indatorat celui care eventual imi poate atrage atentia ca ma insel. Renunt la interpretari, ma multumesc doar cu numirea reglementari.