Lucrez la o firma de proiectare, mi-am prezentat verbal catre patron intentia de a demisiona pe 29.11. Pe 01.12 am depus cererea de incetare raportului de munca cu acordul partilor incepand cu data de 13.12. In data de 13 mi s-a comunicat ca nu se aproba si ca sa vin in continuare la servici. Am depus demisia imediat. Nu au dorit sa discute cu mine despre predarea proiectelor in care eram implicat invocand ca trebuie sa vin la serv. inca 15 zile. A doua zi nu am mai venit la serviciu. Azi am primit de la un cabinet de avocatura o notificare ca nu am efectuat predarea primirea proiectelor in care eram implicat si ca daca nu ma prezint o sa suport consecinte civile sau penale dupa caz. Ce s-ar putea intampla daca nu ma prezint la serv. intrucat eu consider ca mi-am efectuat cele 15 zile de preaviz?
Este indicat sa va reglati conturile cu angajatorul, mai ales ca aveti lucrari nepredate care ar putea genera despagubiri in sarcina societatii iar societatea ar putea sa se indrepte impotriva dumneavoastra.
Preavizul e una si predarea proiectelor e alta.
Proiectele la care lucrati sunt proprietatea angajatorului , si retinerea acestora impotriva vointei acestuia constiuie infractiunea de abuz de incredere prevazuta si pedepsita de art. 256. Cod Penal si este definita ca fiind ,insusirea unui bun mobil al altuia , detinut cu orice titlu , sau dispunerea de acest bun pe nedrept , ori refuzul de a-l restitui , se pedepseste inchisoare de la 3ani sau cu zile cu amenda
Pe de alta parte se angajatorul se poate indrepta cu actiune civila impotriva dvs. pentru daune-interese
DEmisia reprezinta un act unilateral de vointa, dar trebuie sa fie inregistrata.
Dvs va trebui sa respectati termenul de preaviz de 15 zile.
Trebuie sa predati proiectele la care lucrati, intrucat riscati sa fiti obligat ulterior sa platiti daune angajatorului.
Multumesc pentru raspunsuri.
Cele doua cerere din 01 si 13 au fost inregistrate. Nu am copii de pe ele. Dar scrisoarea de la avocat se referea la demisia mea din 13.
In fapt nu am ce preda, intrucat proiectele se realizeaza pe calculator direct pe serverul societatii. Eu nu am in proprietatea mea nimic.
Cum sa imi mai reglez acum conturile in conditiile in care el in loc sa ma sune sa discutam a apelat a preferat sa apeleze la un avocat.
Eu daca ma duc la el si imi reglez conturile ce garantie am ca nu va continua actiunea?
Demisia
ioanamartis
in momentul in care, la un SRL, iti inregistrezi demisia, exista un termen in care administratorul societatii este obligat sa iti comunice daca renunta total ... (vezi toată discuția)