avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire Spania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire Spania

am o imputernicire emisa de un notar din Spania prin care sunt mandatat de un tert sa efectuez vanzarea unui imobil. Am tradus acest document si am autentificat la notar semnatura traducatorului. Pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare a imobilului trebuie sa prezint imputernicirea emisa in Spania cu apostila de rigoare sau e suficienta autentificarea de catre notarul spaniol? Este Romania semnatara a vreunei Conventii cu Spania de scutire de apostilare (as dori prevederi legale in acest sens)?
Trebuie sa prezint la notar la incheierea contractului de v-c imputernicirea cu apostila? Are notarul vreo obligatie cu privire la efectuarea de verificari legate de autenticitatea actului pe care urmeaza sa il prezint (as dori prevederi legale in acest sens)?
Cel mai recent răspuns: lucianlaw , utilizator 23:17, 23 Decembrie 2010
ok, am inteles, problema e daca trebuie sa prezint doar procura sau aceasta trebuie prezentat cu apostila aplicata?
exista vreo prevedere legala prin care notarul public roman sa nu poata incheia un act de transfer de proprietate daca imputernicirea din Spania nu este apostilata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura spania meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Sora mea care este rezident in Spania i-a facut o procura generala mamei care locueste in Romania. Pentru a putea fi folosita trebuie sa contina ... (vezi toată discuția)
Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)
Traducerea si legalizarea actelor in strainatate Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca actele(imputernicirile notariale/declaratiile pe proprie raspundere date la un notar din strainatate care are Apostila de la Haga) traduse si ... (vezi toată discuția)