avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... trebuie sa platesc impozit pe tranzactie???
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

trebuie sa platesc impozit pe tranzactie???

buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns: avem un teren intravilan, stapanit din totdeauna (mostenire de la bunici), in urma cu vreo 3 ani a existat un proces intre mostenitori, de iesire din indiviziune. acum noi dorim sa vindem terenul. trebuie sa platim impozit pe tranzactie, avand in vedere ca in baza hotararii de acum aproape 3 ani, noi doar am impartit terenul, nu i-am dobandit proprietatea, ca eram de mult proprietari in indiviziune. multumesc!
Cel mai recent răspuns: Darius Bobic , Avocat 17:30, 19 Martie 2008
Da, veti plati, insa cuantumul va fi putin mai mic decat daca ati fi detinut imobilul de mai putin de trei ani. Peste acest termen nu conteaza cat anume l-ati detinut.
Vei plati 3% daca ai detinut terenul in proprietate mai putin de 3 ani si 2% daca ai fost proprietar peste 3 ani.
Cotaprocentuala numita impozit pe tranzactie se calculeaza in functie de pretul total al terenului din contract si se incaseaza de notar, fiind datorat de vanzator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati legale pentru vanzare teren lonita lonita Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti care sunt formalitatile legale care trebuie sa le intreprind in vederea vanzarii unui teren intravilan pe care sunt ... (vezi toată discuția)
Dilema-suficienta certificatului de mostenitor dandanaua dandanaua Valeria a avut 2 fii: Ion si Gheorghe.Ea a murit inainte de 1989. Dupa 1990, se elibereaza titlu de proprietate pt.cetateanul Valeria,cu mostenitori Ion si ... (vezi toată discuția)
Intabulare,mostenire,ajutor cristache paula cristache paula buna seara vo rog mult mai dati-mi si mie niste lamuriri mama mea in urma succesiunii dupa bunicul meu detine1/2 casa si 25 arii teren extravilan,cealalta ... (vezi toată discuția)