avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... persoana in plus la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

persoana in plus la intretinere

buna ziua , sunt studenta in cta si locuiesc in apartamentul matusei mele(plecata din tara) de cativa ani de zile!
1.dintotdeauna am fost pusa la intretinere 1 persoana,,fie ca eram plecata la parinti mai mult de o luna,,etc,,nu am cerut sa fiu scoasa de la intretinere..sa nu exista discutii!
ieri am fost sa platesc intretinerea ,,iar dna administrator,mi-a spus ca nu are ce imi face,,m-a pus pe luna dec,,2 pers,,pt ca a primit reclamatii de la locatari cum ca locuiesc "de ani de zile cu prietenul meu " si ca platesc intretinerea pentru o persoana doar!
Mentionez,,ca prietenul meu sta in apartamentul parintilor,,plateste acolo toate darile la intretinere...iar la mine,,ramane peste noapte max 5 nopti la rand!am dovezi!(uneori stau eu mai mult la el)
Acum 1 an,,am fost plecata din tara 1 luna,,tot in per lui decembrie,,si iar am fost pusa la intretinere,,culmea 2 persoane,,nefiind nimeni in apartamentchiar mai mult de o luna,toate astea tot la cererea anumitor,locatari,,asa spune administratorul!i-am demonstrat cu biletul de avion ca nu a locuit nimeni in ap in per aceea,,si ca urmare m-a scos urmat 2 luni de la plata intretinerii(contributiilor)!!
Ieri,am cerut sa mi se spuna si mie,,cine face aceste reclamatii,dna admin mi-a spus ca nu imi poate comunica asa ceva!
In primul rand as vrea sa stiu cine are dreptate aici eu sau ei?stiu ca normal 1 pers trebuie sa stea cel putin 15 zile pt a fi pusa la intretinere,cnf hg 400!?!
pot cere sa facem o sedinta sa vad cate persoane din locatarii blocului spun asta!si de ce?
exista vreun organism reglementat care sa vina sa ma controleze la fiecare 14 zile??sa vada cu cine sunt in casa?
ieri nu am vrut sa ma cert..si am intrebat-o pe admin ce chelt implica faptul ca mi-a pus inca o pers la intretinere,,si a zis ca doar lumina 2,3 ron,,este ADEVARAT?doar atat??
ce sa mai zic de faptul ca eu niciodata nu am comentat nimic ca in fiecare vara 80% din proprietari isi aduc turisti la negru!!nu am cerut sa fie pusi la intretinere,nimic,,as fi fost singura contra a zeci de femei in varsta cu gura mare!plus nu ma intereseaza pe mine ce este in curtea vecinului!
Toutusi de la vara vrea sa reclam asta..la ce institutie ma pot adresa?
2. alta problema!locuiesc la parter,,dintotdeauna am avut probl cu mucegaiul...am renovat apartam in vara..peste cateva luni am observat iar mucegai!f mult,,mi s-a umflat parchetul,,mi s-a parut prea de tot, astfel pt prima oara am coborat la subsol cu prietenul meu ,,unde era stratul de apa de 3 cm.Concluzie toata apa se facea mucegai la mine in casa!probl este de la Instalatorul blocului,,care sta la etj1,si care are scurgerea de la wc de serviciu sparta si,,care nu recunoaste ca e de la el!si nici nu ma lasa sa intru in casa la el sa verific!stiu sigur ca este de la el,,pt ca eu am langa mine uscatorul iar acea teava trece prin el,iar cand vecinul trage apa la wc,,curge apa si in uscator!
Am facut poze,si la subsol si in uscator,am incercat sa vb frumos cu ei,,nu au recunoscut nimic!iar dna admin a spus ca nu se poate intelege cu ei!
Ma gandesc ca,daca tot vecinii mei,,au probleme cu mine,si au impresia ca ma pot calca in picioare cum vor,ca sunt mai mica si mai simtita,fata de ei,,as dori sa reclam si eu problema asta si sa se ia masuri!
UNDE pot face asta?un avocat nu imi permit!
va multumesc mult!
ps:nu sunt genul care sa ma cert :(,,m-au crescut prea bine parintii,,insa deja ma cam calca in picioare!si culmea, sunt o pers corecta si mult mai gospodara ca ei!sti ca risc mult,,ei sunt multi eu una,DAR cred ca tara asta a ajuns cum a ajuns pt ca ne este frica si nu stim sa ne cerem drepturil!
Cel mai recent răspuns: valentinstan , utilizator 10:29, 23 Decembrie 2010
Din respect pentru elga50 am sa spun ca are dreptate si totusi legile stim bine ca nu sutn absolute. Legile functioneaza daca avem dea face cu oameni. daca nu apare haosul si nici o lege nu mai are putere. Faceti tot ce e legal apoi incercati pe latura umana iar daca nici atunci nu merge...

Toata lumea are dreptate intr-o situatie dar legea este facuta sa dea aparenta de societate inchegata. Legile nu ajung sunt doar niste carje.

Si ca sa fiu tot de acord cu elga50, cand aratati dovezile prietenului faceti si o cerere la administratie si atasati dovezile ca pe viitor sa nu mai apara discutii. Cereti asta expres ca sa se incheie pentru totdeauna. Daca aveti cererea ca dovada oricand puteti sa va prezentati in instanta pentru noile facturi aberante.

E ok asa elga50?
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
valentinstan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pausal... si nu exista asociatie de propietari istanmoni istanmoni Dragi oameni buni, M-am mutat de curand (1 oct 2010) intr-un bloc cu 2 scari si cu cate 6 apartamente pe scara (deci in total 12 apartamente). Blocul are 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme administrator asociatie Roxanna21 Roxanna21 Buna seara, Prietenul meu s-a mutat de 1 an intr-un apartament(este proprietar). De cand s-a mutat aici este in vizorul administratorei, ca asa e la noi, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu calculul cheltuielilor intretinere gloria v. gloria v. Buna ziua, locuiesc intr-un bloc vechi, de 4 etaje, in care exista apartamente mari (pana la 220-250 mp) si cateva mai mici, de 45-60-70 mp. Intr-unul mai mic ... (vezi toată discuția)