Buna ziua,
locuiesc intr-un bloc vechi, de 4 etaje, in care exista apartamente mari (pana la 220-250 mp) si cateva mai mici, de 45-60-70 mp. Intr-unul mai mic locuiesc si eu. Problema este ca persoana care calculeaza cotele pt intretinere e aceeasi de peste 15 ani si s-a obisnuit sa calculeze mai mult pe nr. de persoane. Inclusiv salariul admin., al femeii de serviciu, cheltuielile pt articolele de curatenie (astea din urma fiind intr-o luna, de pilda, de 200 lei, in alta de 100 lei - in conditiile in care exista un hol, un subsol si o scara destul de ingusta - pana la et. 4). Persoana care face calculele locuieste intr-un apt. cu supraf mare, deci n-are niciun interes sa socoteasca per supraf.
Am fost cu normele pt legea 230/2007 sa-i arat ca nu e corect sa socoteasca salariile pt. admin., curatenie pe nr. de pers. si efectiv s-a ratoit la mine ca legea asta e o tampenie, ca nu plateste mai mult pt femeia de serv. doar pt ca are sup. mai mare, ca doar nu-i intra si-n casa sa-i faca curat. Pana la urma, vazand ca ii dau inainte cu legea, intr-o semi-scarba, de parca hai, mi-a facut o favoare, a zis ca va socoti salariul admin. tinand cont de supraf. Dar pe al femeii de serviciu, Doamne fereste !
Daca va continua sa nu calculeze corect, iar eu refuz sa platesc asa, si calculez si platesc doar partea mea - acolo unde socoteala chiar treb. facuta pe supraf, ce se intampla cu banii care imi sunt trecuti - pe nedrept - in carca si care raman neacoperiti ? Dupa parerea lor, imi vor fi trecuti ca restanta si vor aduna penalizari.
Ce este de facut in astfel de situatii - frecvente - in care administratorii de bloc & co. fac ei legea cum li se pare lor mai corect si efectiv iti rad in nas sau te trimit la plimbare cand le atragi atentia ca nu procedeaza cf legii. De fapt, cum facem ca astfel de persoane sa nu mai faca legea intr-un bloc....
Multumesc !
Cel mai recent răspuns:
Adam Grecu , utilizator
15:07, 5 Noiembrie 2011