avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu calculul cheltuielilor intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu calculul cheltuielilor intretinere

Buna ziua,
locuiesc intr-un bloc vechi, de 4 etaje, in care exista apartamente mari (pana la 220-250 mp) si cateva mai mici, de 45-60-70 mp. Intr-unul mai mic locuiesc si eu. Problema este ca persoana care calculeaza cotele pt intretinere e aceeasi de peste 15 ani si s-a obisnuit sa calculeze mai mult pe nr. de persoane. Inclusiv salariul admin., al femeii de serviciu, cheltuielile pt articolele de curatenie (astea din urma fiind intr-o luna, de pilda, de 200 lei, in alta de 100 lei - in conditiile in care exista un hol, un subsol si o scara destul de ingusta - pana la et. 4). Persoana care face calculele locuieste intr-un apt. cu supraf mare, deci n-are niciun interes sa socoteasca per supraf.
Am fost cu normele pt legea 230/2007 sa-i arat ca nu e corect sa socoteasca salariile pt. admin., curatenie pe nr. de pers. si efectiv s-a ratoit la mine ca legea asta e o tampenie, ca nu plateste mai mult pt femeia de serv. doar pt ca are sup. mai mare, ca doar nu-i intra si-n casa sa-i faca curat. Pana la urma, vazand ca ii dau inainte cu legea, intr-o semi-scarba, de parca hai, mi-a facut o favoare, a zis ca va socoti salariul admin. tinand cont de supraf. Dar pe al femeii de serviciu, Doamne fereste !
Daca va continua sa nu calculeze corect, iar eu refuz sa platesc asa, si calculez si platesc doar partea mea - acolo unde socoteala chiar treb. facuta pe supraf, ce se intampla cu banii care imi sunt trecuti - pe nedrept - in carca si care raman neacoperiti ? Dupa parerea lor, imi vor fi trecuti ca restanta si vor aduna penalizari.
Ce este de facut in astfel de situatii - frecvente - in care administratorii de bloc & co. fac ei legea cum li se pare lor mai corect si efectiv iti rad in nas sau te trimit la plimbare cand le atragi atentia ca nu procedeaza cf legii. De fapt, cum facem ca astfel de persoane sa nu mai faca legea intr-un bloc....
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:07, 5 Noiembrie 2011
puteti solicita un control de la finante sa ii verifice, sau puteti sa ii amenintati ca le faceti plangere penala pentru abuz in serviciu
Va multumesc pt raspuns. Unde mai exact ma adresez la finante ? Persoana respectiva spune ca ea face benevol calculele (nu ia niciun ban), totusi are clar o raspundere cand afiseaza lista pt intretinere. Atunci impotriva cui se face plangere penala ?
daca sunteti contituiti in asociatie de proprietari contestati lista de cheltuieli in termen de 10 zile de la afisare, catre presedintele asociatiei!
trebuie sa primiti un raspuns oficial, daca nu este in legalitate (raspunsul sau calculele) puteti reclama la primarie.
succes maxim!
Ziceti ca salariul administratorului il imparte pe numar de persoane si ca "v-a facut hatarul sa accepte" sa-l calculeze la suprafata, iar in al doilea mesaj ziceti ca are activitate benevola.
:-/

Il puteti reclama la presedintele asociatiei, la primarie (biroul de relatii cu asociatiile de proprietari), la finante ca nu declara veniturile din salarii pe decl.112 :) (mai intai interesati-va la el daca admin, femeia de serviu au CIM, nu conventii civile, iar presedintele si cenzorul daca aveti asa ceva si sunt alesi si platiti au contract de mandat in regula), la ITM daca exista nereguli in intocmirea contractelor de munca......

..... Ca dupa cat se pare ca el contesta legea, nu respecta nicio lege....asa ca aveti camp deschis de reclamat. Poate pana la urma intelege sa-si bage mintile-n cap si sa respecte legea, asa "proasta" cum o considera el. Pana una alta e lege si "unde-i lege nu-i tocmeala".

Va multumesc pt raspuns. Chiar azi, am auzit pe hol (fara sa vreau) ca admin si persoana care face calculele spuneau (despre mine) "cine este ea sa vina sa ne spuna cum sa calculam dupa ce facem asta de atatia ani" si altele asemenea, n-are sens sa ma lungesc pe tema asta. E evident ca nici n-au citit legea, nici nu le intereseaza, si nu se poate discuta cu persoane care pun pb astfel (cine e x, y - cand e clar ca platesc intretinere in acest bloc, deci am dreptul sa pun intrebari despre calcule).
Pana la urma, poate nu e vorba atat de bani (desi si despre asta, desigur), cat despre tratarea cu o totala lipsa de respect, in stil intimidant. Ar mai fi de spus ca eu locuiesc aici in apartam. unei bune prietene, plecata din tara, nu ii platesc chirie, si nu am mutatie aici. Am in buletin o alta adresa, tot din Bucuresti. Insa sunt cu plata la zi a tuturor cheltuielilor de intretinere (asa incorect cum s-au calculat) - cu chitante emise pe numele meu.
Intrebarea e daca imi pot face probleme vecinii acestia din punctul de ved. al adresei din buletin, iar daca vreau sa fac o reclamatie cum procedez in cazul asta ? Imi trebuie viza de flotant ? Efectiv eu nu mai pot tolera astfel de comportamente invechite (ca sa nu zic altfel), dictatoriale, de stat in stat si de pus pumnul in gura cand ma duc sa semnalez ca ceva e gresit - cu legea in mana ! Lege pe care astfel de oameni nu dau 2 bani ! Multumesc mult pt ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Calcul pausal... si nu exista asociatie de propietari istanmoni istanmoni Dragi oameni buni, M-am mutat de curand (1 oct 2010) intr-un bloc cu 2 scari si cu cate 6 apartamente pe scara (deci in total 12 apartamente). Blocul are 2 ... (vezi toată discuția)
Salarii reprezentanti asociatie propr boyzone boyzone buna ziua.locuiesc cu chirie intr-un bloc din rahova.de cate ori vine factura la intretinere, raman masca, am platit apa calda si cu 120 mii mcub.In sfarsit, ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu meeri_m meeri_m Buna seara, Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspun la aceasta intrebare: Salariul femeii de serviciu se imparte la numarul total de ... (vezi toată discuția)