avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salarii reprezentanti asociatie propr
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salarii reprezentanti asociatie propr

buna ziua.locuiesc cu chirie intr-un bloc din rahova.de cate ori vine factura la intretinere, raman masca, am platit apa calda si cu 120 mii mcub.In sfarsit, vroiam sa va intreb cum e cu salariile astea la administrator, presedinte, femeie de serviciu, etc.Asociatia de propr are o singura scara, cu 40 apt.Luna asta a venit factura totala pe asociatie 130 milioane.Ce mi-a atras atentia e faptul ca din toata suma asta, 53mil o reprezinta salarii.Cum adica???Cine ia banii astia?Din intretinerea de 300 lei pe luna martie, 115lei reprezinta salarii.E normal?
Nu e normal. La 40 de apartamente noi avem cheltuieli salariale aprox 10 mil lei vechi. Aici intra presedintele, administratorul, casierul, cenzorul, femeia de serviciu, instalatorul cu tot cu taxele platite la buget. Intrebati administratorul poate va lamureste. Daca nu va da un raspuns faceti contestatie la suma de plata si cereti explicatii scrise. Aveti acest drept legal, iar la contestatia facuta in termen de 10 zile de la afisarea listei trebuie , conform legii, sa primiti raspuns in termen de maxim 7 zile.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
Adriantot, moderator
dupa ce primiti raspunsul la contestatie, in care n-ar fi rau sa cereti o lamurire cu privire la salarii, va sfatuiesc sa umblati cu tabel nominal pentru intrunirea adunarii generale extraordinare in vederea clarificarii situatiei prezentate de dvs (daca datele dvs din postare sint corecte), in care sa luati o decizie asupra cuantumurilor salariilor si oportunitatii numarului de salariati pt cele 40 apt. ...daca aveti casier, contabil, administrator presedinte,cenzori si femeie de serviciu platiti fiecare in parte, este o schema superincarcata pentru numarul respectiv de apt. in asociatia noastra avem 45 apt si nu avem ca angajati decit presedintele, administratorul si femeia de serviciu
Cenzor platit nu aveti?
cenzorul este un proprietar care verificaactele benevol
oricum, cu tot cu salariile acestora si impozitele aferente acestora, salariile nu ar trebui sa depaseasca 2500 lei pentru doar 40 apartamente. asa ar fi de bun simt intr-o astfel de situatie ;)
boyzone a scris:

Asociatia de propr are o singura scara, cu 40 apt.Luna asta a venit factura totala pe asociatie 130 milioane.Ce mi-a atras atentia e faptul ca din toata suma asta, 53mil o reprezinta salarii.

Dati mi repede adresa. Ma angajez imediat ca administrator la dvs la asa bani. V a rog, repede pana nu mi- o iau altii inainte! Preiau chiar si munca femeii de servici care probabil ca nu ia nici ea putin.
Poate au cumulat tot felul de premii: de Pasti, de Craciun, si 8Martie retroactiv ...

Alte discuții în legătură

Nelamurire angelica82 angelica82 Buna ziua.Locuiesc pe o scara cu 116 persoaneAm mai multe nelamuriri ..si anume:este obligatori sa existe mai multi menbri la asocioatia de locatrai,Inafara de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)
Cum platim salariu administrator? DORUSTA DORUSTA Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar ... (vezi toată discuția)