avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor! Iesire din tara minor.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor! Iesire din tara minor.

Buna ziua. Am nevoie de niste sfaturi in urmatoarea problema. Traiesc in fapt cu un barbat si avem impreuna un copil minor de 10 ani. Copilul a fost recunoscut de tatal lui la nastere. Eu ca mama a copilului doresc sa plec la munca in strainatate si sa iau copilul cu mine insa tatal lui nu doreste sa imi dea acceptul la notar pentru acest lucru. Daca fac actiune in acest sens in ce masura se admite? Este un fel de obligatia de a face? Se poate cumva sa il decad pe tata din drepturile parintesti sau wxista alta modalitate sa nu mai fie nevoie de acceptul sau? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:15, 23 Decembrie 2010
Singura modalitate de a "scapa" de acest acord al tatalui necesar iesirii din tara impreuna cu minorul, este promovarea unei actiuni de incredintare minor si obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile in acest sens.
Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de incredintare, mama va putea iesi din tara impreuna cu minorul fara acordul tatalui, avand nevoie pe langa aceasta hotarare legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila, in original si de pasaport pentru minor.:luck:
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc de raspuns. Dar in situatia in care mama impreuna cu tata si cu copilul stau in acelasi apartament este ok? Care sunt conditiile sau care ar trebui sa fie motivele pt care mama sa poata cere incredintarea? Astept un nou raspuns. Va multumesc.
Este mai complicat,dar este posibil ,cu conditia sa faceti dovezi in instanta ca dvs sunteti cea care se ocupa mai bine de copil,decat concubinul dvs.
Trebuie sa faceti dovada cu acte,interogatoriu,martori,ancheta sociala ca dvs oferiti minorului conditii mai bune de crestere si educare decat tatal sau,din punct de vedere social,moral si material.
Totusi,cred ca este mai bine sa incercati sa ajungeti la o intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea fostului sot din drepturile parintesti AdrianaCamelia AdrianaCamelia Daca in urma judecatorii hotaresti definitive si irevocabile am obtinut incredintarea minorelor,fostul sot fiind obligat la plata pensiei alimentare,dar acesta ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minorul Hildegarde Hildegarde Buna seara Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal copilului? lilianabh lilianabh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal fiului meu?Suntem divortati,nu vine sa-l vada,nu-i plateste pensia ... (vezi toată discuția)