buna ziua.am o intrebare la dvs si va rog sa ma ajuta-ti ce sa fac.Am o problema de rezolvat la certificatul de nastere a baiatului meu.cand am nascut baiatul in 1995 la spitalul filantropia doamna aceea care era atunci la inregistrari noi nascuti nu a stiut cum sa scrie prenumele copilului[ea a scrisKASIM]si asa este trecut in registrul nasteri la of stari civile sect 1.dar intr-o zi baiatul meu neavand ce face si-a modificat singur in certificatul lui de nastere o litera la prenumele lui[acum in certificat laprenumele lui este scris asaKASEM]si cu acel certificat de nastere a lui i-am facut baiatului nostru buletin.intebarea mea este ce sa fac ca sa-mi rezolv aceasta problema cu prenumele copilului fiindca asa este corect se scrie KASEMnu KASIM asa cum fara intentie si nevinovatie sa trecut de prima data pe certificatul constatator de nastere in 1995.ce sa fac ca s si in regisrul de nastere d la of starii civile sa-mi elibereze un certificat de nastere original cu prenumele scris corect si sa fie modificat si rectificat si in registru nasteri.Asept un raspuns cuvenit .va multumesc
Trebuie sa depuneti la instanta o cerere de rectificare act stare civila ,prin care cereri indreptarea certificatului de nastere impreuna cu alte documente cu care sa dovediti eroarea produsa. Dupa ce se pronunta hotararea se va elibera un nou certificat .