avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... faza actelor premergatoare 224cpp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

faza actelor premergatoare 224cpp

aceasta faza este considerata de lit. de specialitate ca fiind in afara procesului penal. Va rog sa -mi spuneti daca in situatia cand procurorul preia documente de la politie prin declinare de competenta, el fiind, in cauza, org. de cercetare penala si nu face nimic in dosar, (nici macar nu a verificat temeinicia informatiilor furnizate in dosar, ba mai mult in dosar nu a fost audiat faptuitorul)doar da rezolutie de NOP pe baza acestor documente, se poate considera incalcarea principiului rolului activ sau princ. nemijlocirii
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:56, 23 Decembrie 2010
rezolutia NUp poate fi atacata la prim procuror si apoi la instanta. motivati netemeinicia solutiei raportata la probele existente sau mai exact la lipsa administrarii acestora. este o cale mai sigura de a cistiga decit invocarea unor principii din literatura de specialitate :D
Cum puteti dovedi cele semnalate ?

Puteti doar sa formulati contestatie impotriva ordonantei procurorului,la procurorul ierarhic superior in baza artr,275 si urm. c.pr.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)
Rezolutii aberante nikolos nikolos procurorul care ancheteaza dosarul penal cu art 178 si 184 da o rezolutie negativa asupra unei cereri. Se face plangere la prim procuror care o respinge ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara - cereri si exceptii/nelamurire MihaelaM84 MihaelaM84 Acum cateva zile tatal meu a primit copia certificata a rechizitoriului, aducandu-i-se la cunostinta obiectul procedurii si dreptul de a formula cereri si ... (vezi toată discuția)