avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu acordul partilor

Daca se poate as dori un formular de cerere de divort cu acordul partilor. Suntem casatoriti din anul 2004 si nu mai locuim impreuna din aprilie 2007.
Mentionez faptul ca in anul 2006 am mai intentat divort cu acordul partilor, dar ne-am razgandit si cand ne-am prezentat am anulat actiunea.
De data aceasta cu siguranta nu ne mai razgandim.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marius_dolana , utilizator 14:11, 22 Octombrie 2008
Acum are si cererea pusa pe forum ....si nu cred ca ii mai trebuie un avocat ... poate era mai bine sa-i recomandam un avocat care sa se tina de treaba ....pentru ca in multe mesaje din majoritatea postate pe sectiunea Dreptul familiei sau probleme juridice de familie multi au intampinat greutati si din partea avocatilor pe care i-au avut ....;)
Poate ca pare incredibil, dar, sunt unii;) care nu au pierdut niciun proces din acest domeniu al dreptului familiei.

Eu ma gandeam ca daca merge pe acordul sotilor ( a se vedea actiunea) exista si posibilitatea ca sotul sa nu se prezinte la termenul de judecata si atunci se va supara acea persoana ca nu ... s-a finalizat divortul prin acord.:)

Si tocmai de aceea este bine ca o persoana sa cunosca mai multe variante posibile ( adica daca nu vine celalat sot...:) )

Si mai ma gandeam ca nu este bine sa fie ,,dependenta" de sot pt desfacerea casatoriei.
Eu gandesc ceva mai preventiv.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Poate ca pare incredibil, dar, sunt unii;) care nu au pierdut niciun proces din acest domeniu al dreptului familiei.

avocat Claudiu Lascoschi

:)) Ba da. Eu. In loc sa-i divortez i-am cununat la preot (ca nu fusesera decat pe la starea civila). Si in loc sa-mi iau onorariu am dat darul la nunta.
Parca ai povestit candva situatia, mi s-a parut super!!! :))

Buna si observatia lui Vasile, buna tare, din pacate pentru mine... #-o
referitor la termen, termenele instantelor sunt de 4,5,6 saptamani, dupa caz. Se da un termen cam cu o saptamana in plus, doua maxim. Termenul de 2 luni de impacare e... desuet! Si instantele interpreteaza termenul lejer...
:Psi eu cunosc un avo. care nu a pierdut niciodata un astfel de proces! cum as putea pierde un proces de divort???
felicitari romascanu, chiar daca suntem avo. si luam bani pe divorturi, trebuie sa incercam sa impacam partile. nu-mi prea vine sa incasez onorarii pe nenorocirea altuia.:"> bravo romascanu=D>

Alte discuții în legătură

Actiune de divort cami_snd cami_snd buna ziua..as dori daca poate cineva sa imi trimita pe mail o actiune de divort de comun acord pe care sa o pot depune la tribunal.email:cami_snd@yahoo.com.va ... (vezi toată discuția)
Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)
Sfatuiti-ma cum sa divortez.completare alinacampean alinacampean Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut ... (vezi toată discuția)