avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesionare ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesionare ...

Buna seara !
Ajutati-a va rog intr-o problema:
O firma a fost cesionata in urma cu un an. Acum un vechi furnizor cere prin instanta repunerea in functie a vechiului administrator pe motiv ca in contractul pe care il avea cu firma se stipula ca nu se putea instraina firma fara acordul furnizorului. Dar furnizorul a fost de acord la momentul respectiv si chiar a semnat acte cu noul administrator , pe care nu le mai aminteste nicaieri!!!
Intrebarea mea este urmatoarea- este posibila repunerea in funstie a vechiului administrator deoarece mie mi se pare anormal ! In perioada asta de un an cine stie ce a facut vechiul administrator si poate firma si-a pierdut renumele, de ce vechiul administrator sa ia o ruina dupa atata timp????:(:(
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
OLY-OLY, utilizator
Cel mai recent răspuns: OLY-OLY , utilizator 01:35, 25 Decembrie 2010
Un furnizor nu are niciun drept si nicio calitate sa poata conditiona astfel de acte, care tin doar de asociatii/actionarii societatii. Respectivul furnizor, atata timp cat nu face parte din AGA nu are niciun drept de decizie asupra statutului societatii.
O firma a fost cesionata in urma cu un an. Acum un vechi furnizor cere prin instanta repunerea in functie a vechiului administrator

In cazul de fata sunt 2 modificari ale actului constitutiv care nu au legatura intre ele
1 cesiune = instrainarea partilor sociale de catre asociati
2 asociatii pot numi/revoca administratorul
Intrebarea mea este urmatoarea- este posibila repunerea in funstie a vechiului administrator deoarece mie mi se pare anormal !

NU
Dreptul oricarei persoane interesate de a formula opozitie este de 30 zile de la publicarea Hot AGA in Monitorul oficial
Va multumesc mult pentru raspuns! M-ati linistit! Craciun fericit va doresc si sa va aduca mosul tot ce va doriti!;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere actionar jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc intr-o problema. In cazul unei societati pe actiuni, cum isi poate exercita unul dintre actionari dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Vanzare/cesionare srl lyo lyo buna ziua, detin un SRL-2 asosiati (50-50) si vreau sa-l vand/cesionez catre tert.am citit pe acest forum ca pentru rapiditatea in preluarea firmei pot sa-i ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale si schimbare adminitrator Crissa79 Crissa79 buna ziua sunt administratorul unei soc comerciale si vreau sa plec . Mi s-a acceptat plecare , doar ca unul din asociasi vrea sa cedeze partile socilale ... (vezi toată discuția)