avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicitare intocmire acte de proprietate in baza unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicitare intocmire acte de proprietate in baza unei chitante de mana din 1983 si martori

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: bunicii mei detineau (au decedat intre timp) in Comuna Corod , Tecuci , acestia au avut 4 copii, nu s-a facut niciodata vreo succesiune.
Bunicul a decedat in 1977.
In urma primirii de catre mama mea a unei citatii de la Judecatoria Galati aflam ca :
-bunica si unul dintre cei 4 copii a primit in anul 1983 o suma de 20.000 -cu o chitanta de mana in prezenta unor martori
-se sustine ca in 1991 s-a mai dat o alta suma de 10.000 cu chitanta de mana bunicii mele
-in 2000 bunica se intoarce si locuieste in casa pana la moartea sa
In urma acestora mama este citata dupa 27 de ani sa isi dea acordul ca aceste persoane sa poata sa-si faca titlu de proprietate pe teren.
Acum mai sunt in viata 3 dintre copii (unul dintre fratii care ar fi luat bani a decedat intre timp).
Mama nu a semnat niciodata vre-un act .Ce temei legal pot avea aceste persoane sa o cheme in instanta ? Este indicat sa apeleze la un avocat care sa o reprezinte ? Cum este indicat sa procedeze ?

Cel mai recent răspuns: Florentina Jitea , Avocat 14:09, 23 Decembrie 2010
Mama este chemata in judecata, in calitate de mostenitoare.
Bunica in calitate de mostenitoare a sotului nu putea instraina fara acordul expres al celor 4 copii, decat in situatia in care s-ar fi dezbatut succesiunea si intreaga masa succesorala i-ar fi revenit bunicii. Chitanta de mana este viciata prin lipsa consimtamantului celorlalti 3 mostenitori.
Angajati un avocat bun.
In cazul neprezentarii mamei mele persoanele respective pot fi indreptatite sa definitiveze actele ?
Nu!
Chitanta de mana este un antecontract de vanzare-cumparare.
Pentru pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract autentic de vanzare-cumparare trebuie ca toti mostenitorii sa-si exprime acordul.
Mama trebuie sa apeleze la un avocat pentru a o ajuta sa-si apere interesul in aceasta speta.
Daca, mama legal citata ,nu se prezinta la termenele de judecata, se va considera procedura legal indeplinita si se va judeca in lipsa. Bine ar fi sa merga la termen si sa ceara amanare pentru angajarea unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire daryaa daryaa in urma decesului bunicilor paterni nu s-a dezbatut succesiunea mostenitorii defunctilor sunt tatal meu si o matusa, dar, pentru ca tatal meu si mama mea sunt ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la succesiune a unuia din mostenitorii de drept nikoleta09 nikoleta09 unchiul meu a vandut un teren care este al bunicului meu el fiind decedat , iar eu am dreptul la mostenire dupa mama care a decedat si era sora lui ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ...chitanta de mana,fara succesiune prefe prefe buna ziua as avea si eu o intrebare ...sau mai multe de fapt in anul 1975 un imobil a fost dobandit de tata si fiu,in cote egale (50%)cu chitanta de mana ... (vezi toată discuția)