Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: bunicii mei detineau (au decedat intre timp) in Comuna Corod , Tecuci , acestia au avut 4 copii, nu s-a facut niciodata vreo succesiune.
Bunicul a decedat in 1977.
In urma primirii de catre mama mea a unei citatii de la Judecatoria Galati aflam ca :
-bunica si unul dintre cei 4 copii a primit in anul 1983 o suma de 20.000 -cu o chitanta de mana in prezenta unor martori
-se sustine ca in 1991 s-a mai dat o alta suma de 10.000 cu chitanta de mana bunicii mele
-in 2000 bunica se intoarce si locuieste in casa pana la moartea sa
In urma acestora mama este citata dupa 27 de ani sa isi dea acordul ca aceste persoane sa poata sa-si faca titlu de proprietate pe teren.
Acum mai sunt in viata 3 dintre copii (unul dintre fratii care ar fi luat bani a decedat intre timp).
Mama nu a semnat niciodata vre-un act .Ce temei legal pot avea aceste persoane sa o cheme in instanta ? Este indicat sa apeleze la un avocat care sa o reprezinte ? Cum este indicat sa procedeze ?
Mama este chemata in judecata, in calitate de mostenitoare.
Bunica in calitate de mostenitoare a sotului nu putea instraina fara acordul expres al celor 4 copii, decat in situatia in care s-ar fi dezbatut succesiunea si intreaga masa succesorala i-ar fi revenit bunicii. Chitanta de mana este viciata prin lipsa consimtamantului celorlalti 3 mostenitori.
Angajati un avocat bun.
Nu!
Chitanta de mana este un antecontract de vanzare-cumparare.
Pentru pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract autentic de vanzare-cumparare trebuie ca toti mostenitorii sa-si exprime acordul.
Daca, mama legal citata ,nu se prezinta la termenele de judecata, se va considera procedura legal indeplinita si se va judeca in lipsa. Bine ar fi sa merga la termen si sa ceara amanare pentru angajarea unui avocat.
Mostenire
daryaa
in urma decesului bunicilor paterni nu s-a dezbatut succesiunea
mostenitorii defunctilor sunt tatal meu si o matusa, dar, pentru ca tatal meu si mama mea sunt ... (vezi toată discuția)