avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sinucidere incadrata penal????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sinucidere incadrata penal????

#-o
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Ionescu , Avocat 14:45, 23 Decembrie 2010
NU !
Nu inteleg de ce va dati cu capul de pereti :-/. Cum ar putea fi pedepsita o persoana care se sinucide ?:D ( este o intrebare retorica ).
Tentativa de suicid nu se pedepseste in codul penal roman. Daca va referiti la
" Determinarea sau inlesnirea sinuciderii", aceasta este o infractiune distincta in codul penal, art. 179, si consta in "fapta de a determina sau de a inlesni sinuciderea unei persoane, daca sinuciderea sau incercarea de sinucidere a avut loc" sau " cand fapta prevazuta in alineatul precedent s-a savarsit fata de un minor sau fata de o persoana care nu era in stare sa-si dea seama de fapta sa, ori nu putea fi stapana pe actele sale", ca agravanta a infractiunii.

Multumesc frumos, am un coleg de serviciu care spune ca persoana care a incercat sa se sinucida poate fi pedepsita penal.
tentativa de sinucidere nu intra sub incidenta legii penale.
Nu poate fi pedepsita penal o persoana care are o tentativa de sinucidere. Daca prin absurd ar fi incriminata tentativa la sinucidere, persoana care ar incerca sa se sinucida, ar avea mai multe motive sa isi duca actiunea la bun sfarsit nu? Ceea ce ar fi ilogic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incriminarea sinuciderii.. floxter floxter Se pedepseste in Romania tentativa de sinucidere? E incriminata sinuciderea??? (vezi toată discuția)
Determinare la sinucidere Maiglo Maiglo Bună ziua, Cum şi aşa este în mare vogă cazul fostului prim ministru Adrian Năstase, m-am decis să mă lămuresc în o privinţă. Fratele meu a ... (vezi toată discuția)
Inlesnirea sinuciderii mitrea-cosmin mitrea-cosmin daca o persoana prin faptele ei(psihic si verbal)te impinge la sinucidere poate fi pedepsita penal? (vezi toată discuția)