buna ziua.as dori sa stiu si eu parerea dv in legatura cu urmatorul caz:ieri un minor in varsta de 11 ani,se juca in curtea proprie cu bulgari de zapada,si a aruncat si in curtea vecinului cu bulgari de zapada.vecinul a chemat politia si agentu a incheiat proces verbal,pe numele minorului rerprezentat de catre mama. in urma constantari,minorului i sa aplicat amenda de 250 lei.mentionez ca in procesul verbal a scris ca minorul a lovit cu bulgare pe persoana in cauza,lucrul care nu sa intamplat.el a fost sanctionat cu art 3 din lit a din legea 61/1991.parerea dv? sa platesc amenda sau sa fac contestatie?daca platesc in 48 ore ce suma platesc?va multumesc
daca ai preciza si incadrarea faptei la art. 2 pct????? din lege cred ca te pot ajuta. insa ce pot sa spun este faptul ca textele din leg 61 au ca finalitate protejarea unui interes comun, aspect ce se denota din faptul ca textele prevad ca fapta sa fie savirsita in public si sa trezeasca indignarea mai multor cetateni, sau sa tulbure ordinea publica. In speta de fata daca baiatul se juca in curtea nu stiu daca fapta este in public?
Atentie si la art. 152 din cod penal care se foloseste la leg. 61/1991 in special la lit. c
in procesul verbal este trecut art 2 pct 4.precizez ca copilul se juca in propria curte,iar agentul a intocnit procesul verbal,numai din declaratia reclamantei fara a avea un martor.parerea mea este esces de zel