avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... minor amendat pentru ca a aruncat cu bulgari de zapada
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

minor amendat pentru ca a aruncat cu bulgari de zapada

buna ziua.as dori sa stiu si eu parerea dv in legatura cu urmatorul caz:ieri un minor in varsta de 11 ani,se juca in curtea proprie cu bulgari de zapada,si a aruncat si in curtea vecinului cu bulgari de zapada.vecinul a chemat politia si agentu a incheiat proces verbal,pe numele minorului rerprezentat de catre mama. in urma constantari,minorului i sa aplicat amenda de 250 lei.mentionez ca in procesul verbal a scris ca minorul a lovit cu bulgare pe persoana in cauza,lucrul care nu sa intamplat.el a fost sanctionat cu art 3 din lit a din legea 61/1991.parerea dv? sa platesc amenda sau sa fac contestatie?daca platesc in 48 ore ce suma platesc?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 00:09, 26 Decembrie 2010
Formulati contestatie la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei,in termen de 15 zile si avand in vedere ca este vorba despre un minor,la prima fapta,care a gresit,solicitati inlocuirea masurii amenzii contraventionale,cu cea a "avesrtismentului"
Succes !
Minorul pana la 14 ani nu raspunde contraventional ptr fapta sa . Iar dvs ca parinte nu puteti fi amendata ptr fapta fiului dvs . Ptr eventualele pagube provocate de minor , partea vatamata se poate intoarce cu actiune civila impotriva parintilor ptr repararea pagubei . Deci , amenda aplicata minorului de 11 ani este abuziva , iar procesul verbal va fi anulat in instanta . Dvs ca parinte , trebuie doar sa achitati plata daunelor cauzate de fiul dvs , daca intr-adevar a provocat daune .
formulati plangere contraventionala la judecatoria competenta savarsirii faptei , in termen de 15 zile si solicitati anularea procesului verbal ptr motivul de mai sus , si studiati si OG 2/2001 in acest sens .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala pentru presupuse injurii (legea nr. 61/1991) AsdLaw AsdLaw Buna ziua! In decursul serii trecute, un politist comunitar, trecand pe langa grupul in care eram, a avut impresia total eronata ca a fost injurat.ulterior ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva aplicata unui minor camelianedelcu camelianedelcu in urma unei postari pe internet a unor afirmatii vizavi de gestul imoral al unei colege fiul meu a fost reclamat la politie de catre mama acesteia .fara prea ... (vezi toată discuția)