avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in declaratii

daca falsul in declaratie a fost facut pentru a ajuta un contravenient - mai este fapta penala , sau in acest caz fapta defals in declaratii nu exista sau nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 17:30, 23 Decembrie 2010
Este vorba tot despre infractiune cu consecintele legale care decurg din savarsirea acesteia.
trebuie nuantat un putin speta! Daca falsul in declaratii s-a savarsit in fata instantei in vederea ajutarii contravienientului cu ocazia unei plangeri contraventionale, atunci poate fi chiar marturie mincinoasa!
Buna ziua !
Este fapta penala, avand in vedere ca intruneste elementele constitutive ale infractiunii( art. 17 c. p.). Asta ca o lamurire generica. Daca insa atingerea valorii sociale ocrotite de lege este minima, in cursul urmaririi penale - conform art. 11, alin.(1), lit. b)- se poate dispune soaterea de sub urmarire penala, pe motiv ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente constitutive ale infractiuni VONPAUL006 VONPAUL006 Intr-o actiune piritii prezinta in intimpinare lucruri mincinoase. Am sesizat Parchetul pentru fals de declaratii, art.292 C.P. Parchetul in ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa la rutiera dosar penal cosmina111 cosmina111 buna ziua! in urma cu 6 luni am facut un accident banal pe care nu l am declarat . Dupa 4 luni m am trezit cu politia la usa, si am declarat ca nu am fost eu ... (vezi toată discuția)
Influențare declaratii viorelv viorelv Elementul material al laturii obiectiva a infracțiunii prev.art.272 este încercarea de a determina sau determinarea prin corupere ,constrângere sau altă ... (vezi toată discuția)