avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contractul de vanzare cumparare la administratie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contractul de vanzare cumparare la administratie?

Buna ziua,

Ne-am mutat de curand intr-un apartament iar administratorul imi cere copie dupa buletine (mi se pare normal) si o copie dupa contractul de vanzare cumparare al apartamentului care sa ramana la ea (nu mi se pare normal). Imi spune sa citesc legea 230 din 2007. Am citit-o, dar nu am gasit nimic care sa precizeze asa ceva!
Este legal sa ii dau asa ceva?

Multumesc de raspuns!
Sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: luminutza , utilizator 13:04, 30 Decembrie 2010
sub nicio forma nu are dreptul sa ceara o copie dupa contract.
Acum multi ani la dosarul de infiintare a asociatiei se cerea sa existe si copii ale actelor de proprietate. Dar datorita rezistentei proprietarilor de a-si da aceste copii s-a renuntat la acest lucru, astfel incat acum prezentarea copiilor actului de proprietate nu mai este necesara.

Daca insista sa-i dati aceasta copie ii spuneti de articolul 7 din legea 230/2007 care spune asa:
Art. 7. - Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati.
Hotararea 1588/19.12.2007- art 12 litera B. Obligatii- alin.g
"la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie, actul de proprietate"

In Normele metodologice de aplicare a Legii 230/2007 in Art.12 la Obligatii, este mentionat la litera "g" ca proprietarul sa depuna in copie actul de proprietate.
Asa este, numai ca acum nici la judecatorie nu se mai cer aceste copii. S-au intamplat diverse nenorociri cu casele si oamenilor le este teama sa mai dea fin mana fie si o copie de pe acest act. Deci daca nici la judecatorie nu se mai cer, atunci administratora cu atat mai putin.
Dar noul proprietar poate merge cu actul de proprietate la administrator, i se iau datele necesare pentru completarea acordului de asociere si apoi si-l ia inapoi.
Ultima modificare: Vineri, 24 Decembrie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Acte administrator bloc buiavasi buiavasi buna ziua! de curand am cumparat un apartament intr-un bloc unde administratorul imi cere un ex.de pe contractul de vanzare cumparare.va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Ce acte se depun la asociatie? MBH MBH Buna seara, Este normal ca la asociatia de proprietari sa se solicite copie dupa actul de proprietate si copie dupa CI. Se invoca legea ... (vezi toată discuția)
Notificare din partea asociatiei de proprietari livache74 livache74 Buna ziua, am primit toti propietarii in cutia postala o NOTIFICARE din partea sociatiei de propietari , sa depunem in cutia asociatiei la cererea presdintelui ... (vezi toată discuția)