avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce acte se depun la asociatie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce acte se depun la asociatie?

Buna seara,
Este normal ca la asociatia de proprietari sa se solicite copie dupa actul de proprietate si copie dupa CI. Se invoca legea 230/2007.
Multumesc.
.
Cel mai recent răspuns: MBH , utilizator 10:14, 17 Ianuarie 2015
Iata ce prevede HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
....................
OBLIGATII
............
g) la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie, actul de proprietate;
faceti o copie, barati si scrieti cu pixul ca e un duplicat fara valoare ....
Copiile actelor de proprietate trebuiesc depuse la asociatie asa cum prevede legislatia, adica copia actelor, fara stersaturi, modificari, barari si alte inscrisuri pe ele. Atunci cand se intocmeste si depune dosarul la judecatorul delegat pentru infiintarea asociatiei, pentru modoficarea statutului, pentru modificarea sediului asociatiei ori in alte asemenea situatii, judecatorul verifica existenta actelor de proprietate asa cum arata un original, fara modoificari.... Am avut aceasta experienta de patru ori si cand judecatorul a descoperit ca pe copia unui act de proprietate sunt asemenea intervenii, l-a dat deoparte, nu l-a numarat, a mai dat un termen, doua... pana cand la dosar s-au depus minim 2/3 sau 50%+1 din actele de proprietate in copii corecte.

Nu are de ce sa-i fie teama nuimanui cand depune o copie a actelor la asociatie pentru ca acestea nu pot fi folosite pentru a insela, a ipoteca, a imprumuta, a face o mutatie s.a.m.d.
De exemplu daca vreti sa luati pe cineva in spatiu (frate, mama, prieten sau strain), proprietarul trebuie sa prezinte la serviciul de evidenta a populatiei, actul de proprietate original, nefiind valabila nici macar o copie legalizata la notariat.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnscriere in cartea de imobil cyan cyan Pentru inscrierea in cartea de imobil este suficient sa depui doar prima si ultima pagina din contractul de vanzare/cumparare (unde apar numele si semnaturile ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru inscriere ca membru in asociatia de proprietari cristianvicentiu cristianvicentiu Buna seara tuturor ! De curand, presedintele blocului in care locuiesc, ne-a inmanat proprietarilor o cerere de inscriere ca membru in Asociatia de ... (vezi toată discuția)
Notificare din partea asociatiei de proprietari livache74 livache74 Buna ziua, am primit toti propietarii in cutia postala o NOTIFICARE din partea sociatiei de propietari , sa depunem in cutia asociatiei la cererea presdintelui ... (vezi toată discuția)