avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului

sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani,primesc indemnizatie,concediul inceteaza in 21 ian 2011 ,sunt insarcinata in 4 saptamani,dupa data de 21 ian revin la locul de munca pana la jum lui august2011 cand urmeaza sa nasc cel de-al doilea copil .in aceste conditii mai primesc indemnizatie pentru bebe2?sunt obligati patronii sa ma primeasca la locul de munca de unde am intrat in ccc?va rog sa-mi raspundeti.va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:04, 24 Decembrie 2010
Da , veti primi.
Patronii sunt obligati sa va primeasca la locul de munca obligatoriu pt 6 luni.
1. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Angajatorul nu va poate concedia pentru o perioada de 6 luni de zile de la revenirea la locul de munca din CCC numai pentru necorespundere profesionala.
1. Este posibil sa fiti concediata in cazul in care se desfiinteaza locul de munca ocupat de dvs.
2. In aceasta situatie veti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. In somaj fiind veti putea sa beneficiati de concediu de maternitate si apoi de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu ingrijire copil voda.anca voda.anca Buna ziua, In luna august 2012 se finalizeaza concediul de ingrijire copil. As vrea sa stiu daca la intoarcerea mea la locul de munca se vor pastra functia ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ana124 ana124 fetita mea implineste pe 5 martie 2 ani pe luna feb nu mai primesc indemnizatie de cand s a introdus concediul pt tata la locul de munca nu vor sa ma mai ... (vezi toată discuția)