avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariate concediu neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariate concediu neefectuat

În martie 2007, soțul meu a intrat în concediu crestere copil nereusind sa efectueze concediul de odihnă aferent anului 2007 (precizez că lucrând în Învățământ luarea concediului de odihnă în timpul cursurilor e practic imposibilă).Nu a beneficiat nici de compensarea financiară a zilelor de concediu neefectuat pe motiv că această compensare se plătește doar în cazul în care încetează contractul de muncă iar în concediul de creștere copil, contractul e doar suspendat. În acest an se întoarce la locul de muncă în august și până la inceperea școlii va efectua doar 13 zile din concediul restant.Întrebarea mea este următoarea: va avea dreptul la compensarea financiară a zilelor de concediu pe care nu le-a efectuat în 2007? Și dacă da, care este legea care prevede acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:22, 19 Martie 2008
Nu are dreptul. Asa cum ati precizat singura compensarea in bani a C.O. se face numai in cazul incetarii contrcatului individual de munca. In schimb, zilele de CO neefectuate pentru 2007 le poate lua pana la sfarsitul anului 2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de odihna coraline coraline sunt incadrata in munca cu contract pe perioada determinata de la 1.09.2010 pana la 31.08.2011.sunt insarcinata in 5 luni jumatate si de la 9.05.2011 intru in ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista limite in privinta platii concediului neefectuat si care sunt acestea? de exemplu, daca am zile de CO neefectuat din 2011 iar acum ... (vezi toată discuția)
Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)