avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata

Buna seara .Ma numesc Diana si lucrez intr un pub in centrul istoric ,pub ce l detine prin inchiriere o firma.Din cauza neintelegerilor cu proprietarul ,firma de la 1 ianuarie isi suspenda activitatea.Ne a cerut tuturor angajatilor in schimbul salariului pe luna decembrie (salariu pe care oricum trebuie sa ni l dea) semnarea demisiilor.Tin sa precizez ca avem toti contracte de munca din martie de cand s a deschis......deci nu beneficiem de somaj.....#-o.Ce drepturi avem daca nu semnam demisia? Va multumesc!Ne a adus la cunostiinta ca firma se desfiinteaza sau ca si intrerupe activitatea pe data de 21 decembrie.
Ultima modificare: Vineri, 24 Decembrie 2010
iorgadiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: iorgadiana , utilizator 14:11, 26 Decembrie 2010
1. Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

2. Normal, daca societatea isi intrerupe activitatea c.i.m. ar trebui sa inceteze astfel incat sa beneficiati de somaj in conditiile legii.
Chiar daca nu va dati demisia, de somaj oricum nu puteti beneficia, pentru ca nu aveti stagiul de cotizare indeplinit.
Angajatorul va forteaza sa semnati demisiile, pentru a nu mai fi nevoit sa va acorde compensatiile banesti in caz de concediere.
Prevederile art. 78 din CCMUN 2895/2006 Contract colectiv de munca unic
la nivel national pe anii 2007-2010 spune :

Art. 78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare a unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
Daca va dati demisia, nu mai beneficiati de aceste prevederi.
=D> Va multumesc ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj valind70 valind70 Daca sunt dat afara din firma din motive neimputabile mie, si nu este disponibilizare colectiva , pot beneficia de salariul compensatoriu (vezi toată discuția)
Ce mai pot face daca mi s-a spus ca trebuie sa-mi dau demisia? Alexa_Alexia Alexa_Alexia Buna seara Firma la care lucrez a inceput acum o luna un proiect pilot care experimenteaza o metoda noua de lucru, iar noi, angajatii am fost informati ca ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii?! LianaPin LianaPin Buna ziua, Am fost concediata de la o firma. As dorii sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii. Nu este vorba de concediere colectiva. Va ... (vezi toată discuția)