avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am cumparat un apart. in apr. 2007 si am incheiat un contract cu firma UPC la 19.06.2007, prin care am ales anumite pachete, am platit conectarea, deci un contract perfect legal. Cand au inceput sa vina facturile de plata, a aparut o restanta de 34 RON, de la fostul proprietar al apart., care nu si-a reziliat contractul. Am refuzat in toata aceasta perioada plata acestei sume, iar acum firma mi-a trimis o notificare prin care ma anunta ca, din cauza acestei restante, urmeaza sa ma deconecteze. Am sesizat de nenumarate ori aceasta situatie, le-am explicat si aratat contractul incheiat, mai ales ca nu a fost vorba de preluare de contract, dar se pare ca firma nu vrea sa-si asume pierderea acestei sume si prefera sa incarce clientii. Ironia este ca fostul proprietar este abonat acum la aceeasi firma si nu are nici o problema. I-am anuntat ca voi sesiza OPC, ma gandesc chiar sa merg si mai departe, macar din spirit civic, nu atat pt. suma. Mi se pare revoltator sa faca acest lucru, fostul proprietar era obligat sa-si rezilieze contractul, asa cum de altfel m-a si anuntat ca a facut-o, iar daca firma nu este capabila sa-si recupereze banii, nu inteleg de ce trebuie sa fiu eu pagubasul. Care credeti ca este solutia cea mai buna de urmat in acest caz? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mir2006 , utilizator 10:43, 20 Martie 2008
Nu inteleg legatura intre titlul mesajului si situatia prezentata. UPC v-a actionat in instanta in procedura somatiei de plata?
Daca asa stau lucrurile, nu cred sa reuseasca demersul pentru ca, din cele prezentate, dumneavoastra nu aveti calitate procesuala pasiva in raport de restanta fostului proprietar iar UPC trebuie sa se indrepte impotriva acestuia.
Nu, nu este vorba despre actiune in instanta, ci despre o notificare, somatie din partea Departamentului de Relatii cu Publicul al firmei UPC, prin care ma avertizeaza ca, daca nu achit restanta pana la data de 27.03.08, ma vor deconecta. Au acest drept, in conditiile in care eu mi-am achitat toate obligatiile de plata, luna de luna, respectand un contract legal, semnat de ambele parti? Cum sa platesc niste servicii de care n-am beneficiat, sunt clientul lor din iunie 2007, conform contractului, si ei ma obliga sa platesc din aprilie!! Revoltator! Repet, nu a fost vorba de preluare de contract de la fostul proprietar (noi am gasit un apart. gol, fara nici un cablu, nici o conexiune) ci de un contract de instalare, conectare, pt. care am platit toate taxele.
Probabil ca dupa aceasta notificare UPC va va da in judecata pentru recuperarea sumei. In cazul in care veti fi data in judecata dvs nu aveti calitate procesuala pasiva, ci fostul proprietar. Deci, UPC pentru a avea castig de cauza va trebui sa actioneze in judecata pe fostul proprietar
Devine chiar o mare problema pt. mine daca ma deconecteaza, fara ca apoi sa mai aiba alte pretentii. In acest caz, ce pot face?! Sa-i dau eu in judecata pt. comportament abuziv?
Sa fac o sesizare la OPC? Ma pot ajuta in acest caz? As fi renuntat cu totul la aceasta firma neserioasa, daca ar exista posibilitatea sa ma conectez la alta, insa in zona nu exista decat niste firme mici si cam obscure.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliezi contractul cu furnizor servicii cablu si dupa 5 luni ajungi la recuperatori... ContSters140943 ContSters140943 Buna ziua, Pe scurt acum 3 ani am incheiat un contract cu UPC pt furnizarea serviciilor de internet. Pe la mijlocul lunii noiembrie m-am dus la casierie sa ... (vezi toată discuția)
Deconectare energie electrica cri_ cri_ Buna seara, Recent am fost deconectate pt. neplata facturii iunie. As dori sa stiu daca exista o reglemetare care stabileste ordinea de decontare a ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere lana51 lana51 Locuiesc singura intr-un apt de 2 camere, beneficiez de uzufructul viager pt acest apart. am restanta la intretinere de 1400 ron si 540 ron penalitati, sunt ... (vezi toată discuția)