Buna seara!
Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul dupa cei doi ani de crestere al copilului sa intru in somaj?Specific ca am fost PFA, a trebuit sa inchid ca sa pot intra in cresterea copilului si am avut toate contributiile platite la stat.Acum la introducerea hartiilor pentru somaj mi se spune ca nu am incheiat contract pentru somaj cu AJOMF. De la Directia pentru ingrijirea copilului am primit o adeverinta prin care se specifica ca, pe perioada de 2 ani s-au platit toate contributiile(CAS,pensie somaj).Eu nu inteleg ce contract mai au nevoie?Va rog sa ma ajutati pt. ca nu mai stiu la cine sa apelez...Multumesc si Sarbatori fericite va doresc!
1. Perioada de CCC nu este perioada contributiva la somaj deci nu s-a platit contributia la somaj pentru aceasta perioada (s-a platit numai la pensie si sanatate).
2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuia ca in calitate de PFA sa incheiati un contract de asigurare cu AJOFM.
Multumesc pentru raspuns,stiu ca nu este o scuza necunoasterea legilor, dar cred ca era indicat ca, o persoana de la AJPS sa ma fi anuntat ca trebuie sa fac acest contract, si din pacate nu am facut nestiind de el.Multumesc ica o data si Sarbatori fericite si un An nou fericit va doresc!
Pfa si somaj?
mimioomi
buna ma numesc monika as vrea sa stiu am lucrat ca si persoana fizica autorizata(coafeza)..acuma beneficiez de indemnizatie crestere copil...dupa ce termin cu ... (vezi toată discuția)
Contributii
dascaluf
Buna seara, exista posibilitatea ca o persoana sa-si plateasca singura contributiile la CAS, CASS si Somaj (in lipsa unui salariu), ca si cand ar fi avut un ... (vezi toată discuția)